Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, lansează acuzaţii dure în publicaţia Eureporter.

Bica susţine că în 2012 a deschis o anchetă la Transgaz, care îl viza pe Sergiu Lascu, nimeni altul decât fratele Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA. Fosta şefă anti-mafia spune că acesta este motivul pentru care a intrat în vizorul DNA, alături de faptul că a refuzat să asculte ordinele lui Florian Coldea, şeful operativ al SRI.

“Presupun că acum am măcar o explicaţie cu privire la motivul pentru care am fost atacată în acest fel. Dar nu mă ajută prea mult”, a declarat Bica. Întrebată dacă ar fi acţionat diferit dacă ar fi ştiut că cel vizat este fratele Codruţei Kovesi, Bica a răspuns: “Nu. Îmi făceam datoria. Tot trebuia să deschis dosarul. Dar poate că aş fi informat procurorul general al României despre situaţie sau aş fi pregătit un raport care să arate că atitudinea doamnei Kovesi în această problemă nu a fost corectă procedural.”

Alina Bica a mai afirmat, pentru jurnaliştii de la eureporter.co, că DNA nu are probe împotriva ei, dar nu are încredere că va beneficia de un proces echitabil, pentru că serviciile de informaţii au infiltrat justiţia.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus