Evenimentul găzduit de Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Episcopia Devei și Hunedoarei a organizat, luni, 25 iunie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, o expoziție de tablouri dedicată Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului. Vernisajul din această seară a deschis a V-a ediție a Zilelor credinței și culturii la Deva.

Personalitatea marelui ierarh ardelean a fost evocată de către Părintele lect. univ. dr. Emanuel Pavel Tăvală, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, invitatul special al acestei manifestări. În expunerea sa, invitatul a urmărit să readucă în inima publicului, vie și prezentă, puternica personalitate a providențialului ierarh, Sfântul Andrei Șaguna, care, prin păstorirea sa, a reușit să împlinească gândurile românilor dornici de libertate religioasă, afirmare națională și socială.

La final Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit, atât Părintelui Emanuel Pavel Tăvală, pentru frumoasa prezentare, cât și tuturor celor prezenți la această întâlnire de suflet.

Episcopia Devei și Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus