Corpul de Control al Ministrului Mediului va verifica modul în care au fost făcute în ultimii ani exproprierile din zona Barajului de la Mihăileni, comuna Buceș.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană (foto) a declarat astăzi la Deva că în câteva săptămâni, corpul de control al Ministrului va verifica legalitatea actelor de expropriere emise în cadrul proiectului construcției Barajului de la Mihăileni. „Am stat de vorbă cu oamenii, sunt al șaptelea ministru care merge în această zonă. Pentru că sunt reclamate multe nereguli, voi trimite Coprul de Control pentru a clarifica situația exproprierilor din această zonă”, a declarat Doina Pană.

În ceea ce privește proiectul în sine, ministrul Doina Pană a declarat că nu poate promite nimic deocamdată. „S-au făcut promisiuni că în acest an lucrările vor fi gata. A fost o declarație iresponsabilă pentru că proiectul mai are nevoie de 39 de milioane de lei, bani din buget, care acum nu sunt”, a declarat ministrul referindu-se la predecesorul său, Lucia Varga, fost ministru PNL al Mediului care a declarat că în bugetul pe 2014 sunt prevăzute sume pentru finalizarea proiectului.

„Procentul de execuție a lucrărilor este la 86% și nu cred că va fi gata mai repede de 2018”, a mai spus ministrul.

Barajul de la Mihăileni va avea o suprafață totală de 130 de hectare și o capacitate de 10 milioane de metri cubi de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus