O americancă a ajuns prima femeie miliardar din lume care şi-a dezvoltat propriul business de la zero. A făcut 4,5 miliarde de dolari dintr-o companie care oferă analize de sânge în farmacii.

Elizabeth Holmes, o americancă în vârstă de 30 de ani a ajuns, după 11 ani de când şi-a înfiinţat propriul business, miliardară în dolari. Jumătate din acţiunile companiei sale care oferă servicii medicale (analize de sânge) valoarează la bursă 9 miliarde de dolari. Restul de acţiuni aflate încă în proprietatea lui Holmes o fac cea mai tânără femeie care a ajuns la o avere de miliarde de dolari prin propriile forţe, potrivit BBC.

Cum a ajuns miliardară

Holmes lucrează în laboratorul său de la Universitatea Stanford la un proiect de monitorizare a sănătăţii oamenilor, care adună tot mai mulţi investitori interesaţi. Practic, americanca vrea să facă analizele de sânge mai rapide, mai simple, mai puţin invazive şi mai ieftine şi, în mare parte, a reuşit. În laboratoarele ei mobile se fac peste 200 de tipuri de teste de sânge cu rezultate în 24 de ore.

Analizele făcute de firma lui Holmes sunt mult mai ieftine şi necesită cantităţi foarte mici de sânge prelevat de la pacienţi.

Analize direct în farmacii

Holmes a încheiat recent un parteneriat cu cel mai mare lanţ de farmacii din SUA, Walgreen, astfel că în cele 8500 de unităţi ale retailerului de medicamente au fost instalate aşa numitele centre Theranos Wellnes unde se preiau probele. Practic, pacientului i se pune pe deget o bandă calduţă şi este înţepat uşor cu un ac foarte subţire. Picatura de sânge care iese este suficientă pentru efectuarea unui mare de analize, care sunt transmise pe email în 24 de ore.

Holmes lucrează la proiectul ei de 11 ani şi şi-a înfiinţat compania pe când avea 19 ani, când a renunţat la studiile de inginerie de la Universitatea Standford pentru a se dedica acestui proiect. Mare parte din bani i-a câştigat oferind servicii companiilor farmaceutice care aveau nevoie de teste ieftine şi rapide atunci când lucrau la producerea unui nou medicament.

SURSA: .economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus