Este vorba despre aproximativ 40 de familii (circa 150 de oameni, majoritatea copii), care vor fi strămutate în locuințe modulare.

„Căutăm, împreună cu devenii, cea mai bună variantă pentru relocarea familiilor defavorizate din cartierul Grigorescu, zona ”Porcărie”.

Este vorba despre aproximativ 40 de familii (circa 150 de oameni, majoritatea copii), care vor fi strămutate în locuințe modulare.

Știind că este un subiect sensibil pentru locuitorii municipiului Deva, doresc să găsim împreună cea mai bună soluție pentru rezolvarea civilizată a problemei.

Relocarea acestora din cartierul Grigorescu este motivată de intenția noastră de a dezvolta acea zonă, înspre Mureș, ca zonă de agrement și zonă rezidențială. Zona de agrement presupune: parc, pistă de biciclete, terenuri de sport, spații de servicii, ponton la Mureș pentru ambarcațiuni ușoare etc.

În prezent, Primăria Deva deține un teren de 1,8 hectare în zona Bejan, strada Carierei – peste vale. Aceasta este o variantă pentru relocare.

A doua variantă identificată este pe strada Depozitelor, în imediata vecinătate a viitoarei baze de transport local, însă Primăria va trebui să cumpere acel teren.

Nu putem face abstracție de existența acestei categorii sociale în Deva. Nu putem întoarce capul în altă parte și să ne prefacem că această problemă nu există. Ea există și trebuie să o rezolvăm în mod civilizat.

Cu toții ne dorim un oraș curat și sigur. A-i lăsa pe acești oameni fără niciun adăpost nu va contribui la liniștea și siguranța devenilor.

Voi iniția, în perioada următoare, o dezbatere publică pe acest subiect.

De aceea, vă rog să mă ajutați ca să găsim, împreună, cea mai bună soluție pentru oraș și pentru noi toți devenii.

Vă mulțumesc!

Nicolae-Florin OANCEA Primarul Municipiului Deva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus