Peste 4.000 de locuinţe, spitalul judeţean, mai multe instituţii şi aproximativ 300 de agenţi economici din Deva beneficiază de agent termic de la Mintia

„În prezent, situația Termocentralei Mintia nu este una ușoară (…) Am fost luni la Guvernul României, unde am expus punctul de vedere al Primăriei, cu conducerea termocentralei, cu liderii de sindicat. Luni seară am prezentat premierului situația termocentralei. Acesta m-a asigurat că furnizarea agentului termic va fi făcută în parametri. (…) În decembrie, ianuarie și februarie, devenii vor avea apă caldă și căldură”, a menţionat primarul Devei, Florin Oancea.

Acesta a adăugat că Primăria Deva trebuie să-și asume preluarea Termocentralei Mintia:

„Termocentrala este un agent economic viabil, dacă se separă de Complexul Energetic Hunedoara. Voi supune votului consilierilor locali preluarea termocentralei, dar până acolo mai există câțiva pași. (…) Primăria Deva nu poate însă prelua Termocentrala cu toate datoriile CEH. (…) Este o prioritate pentru mine, dar la momentul potrivit. În cursul anului 2020 vom ști exact care este viitorul municipiului Deva în privința termoficării. Eu cred că Termocentrala Mintia are viitor”.

De energia termică produsă acolo beneficiază peste 4.000 de locuinţe din Deva, spitalul judeţean, mai multe instituţii publice şi aproximativ 300 de agenţi economici din oraş.

 

În prezent, termocentrala este parte a Complexului Energetic Hunedoara, unitate economică în procedură de insolvenţă.

Pe de altă parte, Parlamentul a aprobat Ordonanţa 60, care prevede divizarea CEH şi formarea a două entităţi economice distincte: Complexul Energetic Valea Jiului, cu termocentrala Paroşeni şi patru mine de cărbune şi Termocentrala Mintia. Aceasta din urmă poate fi preluată de o unitate administrativ-teritorială, fără să se specifice explicit faptul că ar putea fi Consiliul Judeţean Hunedoara, aşa cum s-a ştiut până acum, sau o altă primărie, în cazul de faţă cea din Deva.

În cadrul Termocentralei Mintia lucrează aproximativ 800 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus