Primăria Deva va achiziționa terenul pentru ridicarea de locuințe modulare de la persoane juridice

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că unitatea administrativ – teritorială deține doar un singur teren de 1,8 hectare în Bejan, dar că oamenii nu sunt de acord ca în acel loc să fie mutații cei care locuiesc în zona „Porcărie” din cartierul Grigorescu.

„Cea mai bună variantă este relocarea lor în zona străzii Depozitelor. Primăria nu are teren în proprietate în zonă. Avem oferte și în perioada următoarea vom achiziționa un teren în zona străzii Depozitelor și vom lua și locuințele modulare”, a spus edilul șef.

„Locuitorii din Grigorescu au o problemă reală și nu dorim tensiuni în alte cartiere din Deva. Nu este bine să fie relocați în zona Bejan. Cea mai bună variantă este relocarea lor în zona străzii Depozitelor. Primăria nu are teren în proprietate în zonă. Avem oferte și în perioada următoarea vom achiziționa un teren în zona străzii Depozitelor și vom începe procedurile pentru cumpărarea  locuințelor modulare”, a adăugat Florin Oancea.

 

Vă reamintim că în zona „Porcărie”, din cartierul Grigorescu stau aproximativ 40 de familii (circa 150 de oameni, majoritatea copii), care urmează să fie strămutate în locuințe modulare, ele locuind în condiții improprii. Primarul Devei spune că nu toate aceste persoane vor fi relocate: „Vor beneficia doar cei care domiciliul în Deva, dar sunt și 50 – 60 de persoane care nu sunt de aici și vor trebui să plece în locul de baștină. Nu putem face abstracție de existența acestei categorii sociale în Deva. Nu putem întoarce capul în altă parte și să ne prefacem că această problemă nu există. Ea există și trebuie să o rezolvăm în mod civilizat. Cu toții ne dorim un oraș curat și sigur. A-i lăsa pe acești oameni fără niciun adăpost nu va contribui la liniștea și siguranța devenilor”.

Florin Oancea estimează că întreb proiectul va fi finalizat în 7 – 8 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus