Un număr de 92 de acţiuni publice în Capitală, în comunităţi din ţară şi în străinătate pe teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice şi artistice, 12 vizite în localităţi din ţară şi cinci vizite în străinătate se numără printre activităţile publice ale Familiei Regale a României în anul 2020.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale transmis, luni, AGERPRES, între activităţile Familiei Regale se mai regăsesc 44 de mesaje video ale Custodelui Coroanei şi principelui Radu adresate societăţii româneşti pe teme legate de COVID-19, Crucea Roşie, Fundaţia Regală Margareta a României şi aspecte privitoare la situaţia specială în care s-a găsit societatea românească în anul 2020, dar şi 39 de mesaje scrise, transmise de Majestatea Sa Margareta unor înalţi demnitari ai lumii şi unor instituţii şi organizaţii din ţară, în condiţiile izolării cauzate de COVID-19.

În anul care se încheie, Custodele Coroanei Române a susţinut trei discursuri pe teme legate de România, Uniunea Europeană şi NATO la Comunitatea Democraţiilor din Varşovia, la Colocviul Women Leadership (desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale la Varşovia) şi la Seara Regală pentru Corpul Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Şi în acest an, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a fost aleasă cea mai importantă personalitate feminină din România (Forbes România 2020).

Potrivit comunicatului, toate vizitele şi toate evenimentele de la reşedinţele regale au fost acoperite financiar din fondurile Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Începând de la prima vizită NATO a Regelui Mihai I în martie 1997, Familia Regală a avut: 11.102 activităţi publice în ţară şi în afara ei, 358 de vizite oficiale sau publice în străinătate, 180 de întâlniri cu şefi de stat sau parlament din lume (129 în străinătate şi 51 la Bucureşti).

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus