Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat joi în cadrul unei vizite în județul Hunedoara că municipiul Deva nu va avea ieșire de pe autostradă, cel puțin până la sfârșitul anului 2017. Șova spune că statul nu poate interveni în proiectele deja aprobate de Comisia Europeană.

Dan Șova a declarat presei hunedorene că proiectul autostrăzii nu prevede ieșire pentru municipiul Deva. „Actuala ieșire, cea de la Șoimuș, va fi funcțională până la finalizarea lotului Deva-Lugoj, care are termen de finalizare noiembrie 2015. Nu putem interveni asupra proiectului care este aprobat în această formă de Comisia Europeană”, a spus ministrul Transporturilor. Șova a adăugat că pentru amenajarea unei ieșiri care să deservească Deva și Hunedoara „trebuie construit un drum de 6 kilometri, refăcut un drum județean pe o porțiune de 14 kilometri care să fie pe patru benzi și trebuie construit un pod. Investiția se ridică la 5 milioane de euro și ar putea dura doi ani, însă va putea fi realizată abia după finalizarea actualului proiect.”

Primarii și vicele de la județ s-au făcut de râs

Ministrul Transporturilor a mai declarat că a primit din partea autorităților locale solicitări pentru începerea unor demersuri pentru amenajarea unei intrări pe autostradă în zona Devei, dar că asupra proiectelor finanțate de Uniunea Europeană nu se poate interveni. Acest lucru era cunoscut și de primarul Devei, Petru Mărginean, de cel al Hunedoarei, Viorel Arion și de vicepreședintele liberal al Consiliului Județean, Tiberiu Balint, care însă au încercat fără succes să folosească acest subiect în goana după capital de imagine. Cei trei au susținut în urmă cu două săptămâni o conferință de presă în care au înfierat actuala guvernare, acuzându-i pe miniștri că vor să izoleze județul Hunedoara.

Proiectul autostrăzii Deva-Orăștie a fost realizat în timpul mandatelor lui Mircia Muntean (primar Deva) și Mircea Moloț (președinte CJ Hunedoara).

NEPUTINȚĂ SAU DEMAGOGIE? Fără intrări pe Autostradă

Politicienii folosesc fiecare prilej pentru a demonstra că, înainte de toate, sunt foarte buni vorbitori. Însă de la vorbe până la fapte este un drum lung pe care puțini au curajul și capacitatea de a-l parcurge. Astăzi, trei reprezentanți ai administrațiilor locale și județene au mai bifat un X la capitolul Imagine mimând interesul pentru o problemă ignorată timp de 10 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus