Organizaţia judeţeană a vechiului PNL Hunedoara ar putea fi grav afectată chiar de o decizie a conducerii centrale a partidului.

Fostul preşedinte al vechiului PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, făcea în toamnă bilanţul transferurilor politice din judeţ. La acea vreme, liderul vechilor liberali se lăuda cu achiziţia a 2 primari şi a unui număr de peste 50 de consilieri locali şi judeţeni. Evident, noii veniţi în PNL au profitat în toamna lui 2014 de prevederile “Ordonanţei lui Dragnea”, care a permis aleşilor locali să plece de la un partid la altul fără a-şi pierde mandatul.

CITEȘTE ȘI: SOLUŢIE DEFINITIVĂ: MOLOŢ A FOST DECLARAT INCOMPATIBIL!

Măsura ar fi trebuit să ajute PSD la nivel naţional, care a sperat că sutele de aleşi locali care s-au înscris în partidul lui Victor Ponta vor face diferenţa la alegerile prezidenţiale. În judeţul Hunedoara s-a înregistrat însă o situaţie atipică, cei care s-au bucurat cel mai mult de aplicarea acestei ordonanţe fiind vechii liberali conduşi de Mircea Moloţ.

Veşti proaste care dau fiori reci

Veştile proaste au început să curgă în acest an pentru aleşii care şi-au schimbat partidul. Mai întâi, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională această ordonanţă a traseiştilor. Apoi, Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL a declarat la Deva că, în mod normal, cei care au migrat de la un partid la altul, trebuie să-şi piardă mandatele. După ce CCR şi-a motivat decizia, a venit BOMBA! Liderii PNL declară că vor cere Consiliilor judeţene şi locale să ia act de încetarea mandatelor consilierilor traseişti:

“În cazul consilierilor judeţeni şi locali care şi-au părăsit partidele pe listele cărora au candidat în alegerile locale în baza OUG lucrurile sunt clare: trebuie să-şi piardă mandatul ca şi consecinţă a deciziei date de CCR. Drept urmare, consiliile locale şi consiliile judeţene trebuie să ia act de încetarea mandatelor acestor consilieri locali şi judeţeni”, a spus Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL.

Alina Gorghiu pune degetul pe rană

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri că va cere PSD să voteze o lege de respingere a Ordonanţei traseiştilor: 

„Avem nevoie de o lege de respingere cu efecte reglementate: aleşii vizaţi de ordonanţă să-şi piardă mandatele. Nu poate fi o altă soluţie. Limita pentru a finaliza această lege este 16 februarie”, a declarat Alina Gorghiu.

Asta înseamnă, nici mai mult, nici mai puţin că viitoarea lege de respingere va prevede că aleşii locali şi judeţeni care au migrat îşi vor pierde mandatele.

Printre aceştia se numără şi cei peste 50 de consilieri locali şi judeţeni racolaţi de Mircea Moloţ în toamna anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus