Fares Orăştie împlineşte 85 de ani, peste opt decenii de lucru cu plante tămăduitoare şi remedii naturale culese din popor sau create de echipa companiei, 85 de ani de experienţă, pasiune şi dragoste pentru oameni.

Povestea Fares Orăştie e despre plantele pe care natura ni le oferă, presărate pretutindeni în ţara noastră sau în lumea largă. De fapt, această poveste a început de pe timpurile strămoşilor daci, care ştiau multe minuni despre plante, sănătate şi viaţă. Iar meşteşugul acesta al lor nu a pierit niciodată: a renăscut acum 85 de ani, în anul 1929, în mâinile vizionarului farmacist Andrei Farago şi s-a aşezat la poalele Sarmisegetuzei, înapoi în inima Daciei, dând viaţă multor lucruri bune.

Mergând pe urmele strămoşilor, echipa Fares a ales să cultive plantele şi să îşi desfăşoare activitatea în aceleaşi locuri bogate în tradiţie, unde viaţa înfloreşte în fiecare an, dăruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sănătate: la Orăştie. În fiecare zi, cei de la Fares fac aşa cum au învăţat că e bine: folosesc numai plante tămăduitoare din culturi proprii sau din surse de încredere, le aleg fir cu fir şi le usucă după metoda lor, la temperaturi care păstrează tot ce-i bun în ele. După o prelucrare atentă, acestea ajung în casele românilor, în remedii culese din popor sau create de echipa companiei.

Eficienţa produselor din plante medicinale este strâns legată de calitatea acestora şi de modul în care sunt prelucrate şi utilizate. Când vorbim despre plantele provenite din culturile proprii este importantă folosirea materiilor prime certificate din punct de vedere al speciei, acest lucru venind ca o primă garanţie a calităţii produselor Fares. Mai mult decât atât, experienţa echipei de la Orăştie a dus la dezvoltarea unor tehnologii proprii, acordând o atenţie deosebită procesului de uscare pentru fiecare specie de plantă. Acest lucru înseamnă existenţa unor temperaturi şi a unei durate de uscare controlate pentru a asigura păstrarea substanţelor active şi a unor spaţii speciale de depozitare, protejate de contaminare.

Un alt punct important este şi trasabilitatea completă pe fluxul tehnologic care permite verificarea fiecărei etape de producţie, iar certificarea din punct de vedere al siguranţei alimentare, contribuie, de asemenea, la asigurarea eficienţei terapeutice a produselor Fares.

„Credem că românii încep să înţeleagă din ce în ce mai bine faptul că naturalul este valoros. şi, mai mult, îndrăznim să credem că oamenii apreciază pasiunea şi grija noastră pentru plante şi tradiţie, alături de expertiza noastră de 85 de ani, având din ce în ce mai multă încredere în brandul nostru. Le mulţumim tuturor”, a declarat Andreea Constantin, Manager Comunicare Fares Orăştie.

jurnalulbucurestiului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus