Pregătirea şi instalarea Guvernului Cioloş nu au fost lipsite de gafe şi bâlbe oficiale, nu tocmai surprinzătoare având în vedere lipsa de experienţă politică a celor implicaţi. După o serie de "remanieri" înainte de învestire, Guvernul Cioloş a primit votul în Parlament şi a depus jurămânul în faţa preşedintelui.

A urmat şedinţa foto oficială, iar ce a ieşit se poate vedea pe site-ul Guvernului, gov.ro.

La două zile de la depunerea jurământului, fotografiile oficiale fac senzaţie pe reţelele de socializare online, prin gafele de protocol de-a dreptul jenante. În prima fotografie, preşedintele, premierul şi câţiva miniştri înalţi sunt plasaţi în primul rând, deasupra unor bileţele lipite pe podea, pentru a indica locul exact unde trebuie să se aşeze fiecare ministru. În spatele acestora se află restul miniştrilor, printre care şi cele câteva femei din Guvern, care abia se observă de după umerii celor din primul rând. În alt treilea rând, pe o treaptă mai înaltă, se află alţi miniştri, printre care şi patru femei. Chiar şi aşa, poziţia nu le avantajează deloc, una dintre ele fiind complet ascunsă în spatele ministrului de Externe, iar o altă (ministrul Justiţiei), având doar fruntea la vedere. În plus, ca o bomboană pe colivă, un ministru stă separat, în colţul din dreapta, deasupra tuturor şi parcă dintr-un alt film.

media-144792973205517000

Acelaşi “respect” pentru femei răzbate şi dintr-o a doua fotografie. Cu Raluca Prună, ministrul Justiţiei, ascunsă pe ultimul rând, miniştrii de Interne şi al Apărării Naţionale “atârnă” în lateral pe primul rând.

stiripesurse.ro

Un răspuns

  1. Le-au pus asa sa nu se zica ca e pizidificat total guvernu’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus