România pare împărţită în două în acest weekend din punct de vedere meteorologic. Specialiştii de la ANM susţin că vor fi perioade de disconfort termic ridicat, dar şi ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi vijelii.

ANM anunţă, în intervalul 23 iunie, ora 13.00 – 24 iunie, ora 04.00, instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic în toată ţara.

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi local 20 lirtri/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și la munte, 40-50 litri/mp.

De cealaltă parte, în după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus