Potrivit Mediafax, municipiul Hunedoara se numără printre cele 5 oraşe în care vor avea loc proiecţiile filmelor din cadrul Festivalului.

Ediţia din acest an a festivalului se va desfăşura în Bucureşti (7-14 mai) şi în patru oraşe din ţară – Craiova (15-17 mai), Iaşi şi Târgu-Mureş (22-24 mai), şi Hunedoara (29-31 mai) – oferindu-le cinefililor 56 de producţii (drame, comedii, biografii, scurtmetraje, documentare, filme de animaţie) provenind din 26 de ţări europene, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român (ICR) şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.

“Oferim, şi în acest an, o adevărată sărbătoare a cinematografiei europene. Mă bucur că prezenţa românească este una remarcabilă: debuturile în lungmetraj ale regizorilor Ana Lungu şi Andrei Cohn, ziua filmului românesc, selecţia de scurtmetraje realizate de studenţii UNATC”, a declarat Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.

În Bucureşti, filmele vor fi proiectate la Cinema PRO, Cinema Studio şi Elvira Popescu.

Festivalul Filmului European prezintă publicului zece premiere europene în România, producţii realizate de regizori aflaţi pe val în care joacă actori de prim rang, precum Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Colin Farrell, un film care a primit anul acesta premiul Oscar, o retrospectivă dedicată regizorului Tudor Giurgiu, prilejuind, totodată, întâlnirea cu numeroase personalităţi implicate în realizarea producţiilor cinematografice europene.

Şi în acest an, festivalul aduce numeroase evenimente conexe: ateliere de critică de film, de educaţie cinematografică pentru elevi, workshopul de animaţie pentru copii Anim’est, proiecţii multimedia şi concerte live, precum şi secţiunea Focus, dedicată Ucrainei şi Republicii Moldova.

Pe toată durata festivalului, spectatorii au posibilitatea să voteze filmul preferat. În funcţie de voturile exprimate, premiul publicului va fi oferit în cadrul galei de închidere de pe 14 mai.

Accesul la filme este gratuit, pe baza unor tichete cu valoare nominală zero, care pot fi obţinute de la casele de bilete în ziua proiecţiei. La galele de deschidere şi de închidere accesul se face pe bază de invitaţie. La unele evenimente, unde numărul de locuri este limitat, este nevoie de o înscriere prealabilă.

Mai multe detalii despre filmele proiectate în cadrul FFE, calendarul proiecţiilor, evenimente speciale, ştiri la zi, concursuri, participarea la votul pentru acordarea premiului publicului şi alte informaţii se găsesc pe www.facebook.com/ffeRomania.

mediafax.ro

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus