Evenimentul va avea loc în Hunedoara, în perioada 09-11 august și va costa până la 400.000 de lei, jumătate din sumă urmând să fie alocată din bugetul județului.

Simbol al municipiului Hunedoara, dar şi al întregului judeţ, personalitate marcantă a istoriei româneşti – Ioan de Hunedoara este considerat unul dintre cei mai importanți lideri militari și politici ai secolului al XV-lea, din Europa. Cel mai strălucit moment al carierei sale militare rămâne, fără îndoială, Bătălia de la Belgrad, din 22 iulie 1456. Istoricii spun că prin victoria obținută de Ioan de Hunedoara a fost oprită cu 70 de ani înaintarea turcilor spre Europa de Vest. În amintirea sa și a victoriei sale incredibile, care a salvat Europa creștină, de atunci, în fiecare zi, la miezul zilei, sunt trase clopotele bisericilor catolice din întreaga lume.

Festivalul Medieval „Ioan de Hunedoara” se va desfăşura în municipiul Hunedoara, în perioada 09-11 august şi va cuprinde:

  • Paradă medievală la care vor participa asociaţii şi ordine cavalereşti din ţară;
  • Concert de muzică desfășurat pe Centrul Pietonal Corvin, spectacole de muzică medievală și operă desfăşurate la Castelul Corvinilor;
  • Depunere de coroane la statuia lui Iancu de Hunedoara, amplasată în centrul oraşului;
  • Proiecţie pe castel (video-mapping) ce va avea ca temă reconstituirea simbolică a Bătăliei de la Belgrad din 1456, purtate de Ioan de Hunedoara împotriva turcilor;
  • Foc de artificii;
  • Ateliere meșteșugărești, tabere medievale, jocuri și dansuri medievale, concursuri interactive, concurs de tras cu arcul, demonstrații de gastronomie medievală etc.

Consiliul Local Hunedoara a alocat 200.000 de lei în calendarul de evenimente pe anul 2019 pentru festival și se asociază cu Consiliul Județean Hunedoara, care va plăti, la rândul său, 200.000 de lei pentru acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus