Evenimentul are loc în perioada 7-8 iunie 2019, la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

Festivalul de Fotografie „Locuri de lângă noi” aduce la un loc fotografi și iubitori de imagine tehnică. În cadrul festivalului, anul acesta sunt organizate o serie de ateliere de fotografie creativă, de la concept și idee, și până la tehnică și experiment, conduse de fotografi precum Ovidiu Manolescu, Raoul Poenar și Cătă Tibori.

De asemenea, în cadrul festivalului, tinerii elevi și studenți, pasionați de această artă, sunt invitați să participe, în 8 iunie, la un marș foto aflat sub tematica „Oameni de lângă noi” care se finalizează sub formă de competiție fotografică. Lucrările cele mai bune fiind ulterior premiate și, mai ales, discutate de către studenții din cadrul specializării Foto-Video de la Facultatea de Artă și Design din Timișoara, care vor fi prezenți pentru a oferind sugestii și diverse corecturi atât la fotografiile din competiție cât și la portofoliile personale ale participanților doritori. Tot în 8 iunie se va vernisa expoziția de fotografie a studenților amintiți ulterior, care propune o descriere vizuală și creativă a activităților și temelor din cadrul specializării Foto-Video.

Festivalul, organizat și coordonat de lect. univ. dr. Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, și artistul fotograf Petrișor Crăciunoiu, fotograf freelancer în Marea Britanie, îi are ca invitați pe Dr. Cristian Graure, artist vizual și profesor în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, și pe Dani Bocșe, artist vizual și profesor în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Întreg proiectul este finanțat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus