Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 15.03.2016 ora 16.00.

Consiliul Judeţean Hunedoara, cu sediul în municipiul Deva, Bld.1 Decembrie 1918, nr. 28, judeţul Hunedoara, număr telefon 0254 211350, fax. 0254230030, e-mail: cjh@cjhunedoara.ro, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, face cunoscută intenţia de a atribui contracte de finanţare nerambursabilă pentru anul de execuţie financiară 2016.

Domeniile pentru care se acordă finanţări nerambursabile şi sumele aprobate pentru anul 2016, conform Hotărârilor Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 6/2016 și 14/2016 sunt următoarele:
– Promovarea valorilor culturale – programe şi proiecte culturale de interes zonal, inclusiv cultura scrisă: 200.000 lei,
– Sprijinirea cultelor religioase: 2.500.000 lei,
– Organizarea de competiţii sportive, precum şi asigurarea furnizării serviciilor necesare pentru realizarea acţiunilor şi activităţilor sportive: 1.300.000 lei,
– Organizarea de activităţi recreative pentru tineret şi asigurarea desfăşurării activităţii de tineret: 150.000 lei,
– Sprijinirea activităţilor sociale: 350.000 lei.

Regulamentul și Documentaţia de solicitare a finanţărilor nerambursabile, adoptate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 28/2016 se pun la dispoziţia celor interesaţi la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara – Compartimentul culte, sport, turism, activități culturale, sau pe site-ul Consiliului Judeţean Hunedoara, www.cjhunedoara.ro. 

Aplicanţii vor depune cererile de solicitare a finanţării la Registratura Consiliului Judeţean Hunedoara, (două exemplare, în plic închis pe care se va menționa solicitantul și Codul Unic de Înregistrare al acestuia), camera nr. 2.

Selecţia şi evaluarea proiectelor depuse în vederea finanţării nerambursabile se face de către comisia de evaluare, potrivit Hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 28/2016, respectiv, Regulamentului adoptat prin hotărârea menționată, pe baza criteriilor de eligibilitate și evaluare cuprinse în Legea 350/2005 și în Regulamentul adoptat.
Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 15.03.2016 ora 16.00.

2 răspunsuri

 1. asocpiticiisim@yahoo.com' castiga mereu aceeasi spune:

  În doi ani consecutiv, şase asociaţii non-profit formate din membri PNL au primit de la Consiliul Judeţean Hunedoara 212.500 de lei. Asupra asociaţiilor planează numeroase suspiciuni, ele fiind constituite pe „bandă rulantă” la sediul social al firmei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint. Despre activitatea organizaţiilor non-profit nici măcar membrii acestora nu pot să spună prea multe.

  Zece asociaţii non-profit au fost constituite în aceeaşi zi din anul 2012, la aceeaşi adresă, de către câţiva tineri liberali apropiaţi ai preşedintelui PNL Deva şi ai vicepreşedintelui C.J. Hunedoara, Tiberiu Balint. În evidenţele Judecătoriei Deva cele 10 asociaţii sunt înregistrate în dosare succesive între 10015/221/2012 şi 10024/221/2012, ceea ce denotă că au fost practic înfiinţate la grămadă.

  Banii publici, sifonaţi prin şase O.N.G.-uri

  La primul an după înfiinţare, cinci din cele 10 asociaţii au primit finanţare de la Consiliul Judeţean pentru câteva proiecte despre care puţină lume din Deva a auzit. Nici măcar printre liberalii deveni activitatea celor şase asociaţii nu este cunoscută. În primul an de la înfiinţare, Asociaţia pentru Educaţia Liberă a Cetăţenilor Deva; Asociaţia pentru Exprimarea Liberă Deva; Asociaţia Tinerilor pentru Viitorul României Deva; Asociaţia pentru Libera Expresie Deva; Asociaţia Hunedorenilor pentru o Viaţă Democratică Deva, la care se adaugă una mai veche, Asociaţia pentru Tineret, Învăţământ şi Turism, au primit câte 10.000 de lei. În total 60.000 de lei din banii Consiliului Judeţean Hunedoara s-au scurs spre buzunarele „galbene” ale apropiaţilor lui Tiberiu Balint. În acelaşi an, Asociaţia Salvamont Retezat din Haţeg primea o treime din sumele alocate ONG-urilor liberale, iar Asociaţia „Sfântul Francisc” din Deva, care are în grijă câteva sute de copii instituţionalizaţi, primea 1.000 de lei din cei 4.000 solicitaţi.

  Anul 2014 a adus un buget ceva mai auster pentru comunitatea hunedoreană. Nu şi pentru asociaţiile apropiate vicepreşedintelui Tiberiu Balint, care au primit aproape de două ori mai mulţi bani decât în anul precedent. În total celor şase asociaţii, formate din oamenii de încredere ai lui Tiberiu Balint, le-au fost alocate în total 102.500 de lei. Asociaţia pentru Educaţia Liberă a Cetăţenilor Deva; Asociaţia pentru Exprimarea Liberă Deva; Asociaţia Tinerilor pentru Viitorul României Deva; Asociaţia pentru Libera Expresie Deva; Asociaţia Hunedorenilor pentru o Viaţă Democratică Deva au primit câte 17.000 de lei, în timp ce Asociaţia pentru Tineret, Învăţământ şi Turism va beneficia de 15.000 de lei.

  Toţi oamenii „vicepreşedintelui”

  Printre membrii fondatori ai celor 10 asociaţii non-profit se numără persoane extrem de apropiate vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint. Cea mai activă este chiar secretara acestuia Raluca Motântău – Sârbu, membru fondator în nu mai puţin de trei asociaţii din cele şase care au primit finanţări de la Consiliul Judeţean.

  Valeriu-Victor Szilvassy este instructor de înot la SC Aqualand SA Deva, unul dintre cei mai activi militanţi ai PNL Deva şi membru fondator a trei asociaţii care au primit finanţare în ultimii doi ani de la C.J. Hunedoara. Tot în trei asociaţii apare numele Larisei Josan, la rândul ei angajată la Aqualand. Ramona Mirea, una dintre persoanele care asigură permanența la sediul PNL din Deva, este membră fondatoare în cadrul a două asociații.

  Bani pentru activităţi secrete

  Conform legii, Consiliul Judeţean ar trebui să aloce banii pentru susţinerea asociaţiilor în baza unor proiecte care să justifice oportunitatea cheltuirii acestor fonduri nerambursabile. La rândul lor asociaţiile trebuie să prezinte acte justificative care să dovedească cheltuirea banilor în scopul propus prin proiectul depus pentru cererea de finanţare. În realitate, câţiva membri ai asociaţiilor au declarat sub protecţia anonimatului că nu ştiu ce destinaţie au avut banii alocaţi în anul 2012 de Consiliul Judeţean.

 2. asocpiticiisim@yahoo.com' verificati listele spune:

  de curiozitate, va rog sa verificati ce asociatii castiga anul acesta, o sa vedeti ca e lista de anul trecut, de acum 2 ani, etc.este inclusiv o mafie a functionarilor mici care se ocupa de proiecte, au clientii lor la care le dau informatii, cu altii refuza sa vorbeasca. o ancheta cel putin jurnalistica ar trebui sa faca ordine in mafia proiectelor de la consiliu. acolo sunt persoane care nu dau relatii nici la telefon, nici la fata locului, raspund obraznic, nici urma de politete, nu mai vorbesc de o minima cultura, niste super talente de partid politic. daca patesc la fel si anul acesta o sa ma adresez celor care trebuie sa faca ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus