Născut în data de 23 august 1959, la Deva.

A absolvit Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții – secţia Instalaţii pentru Construcţii, în 1985 și una de Științe Politice („Dimitrie Cantemir”) în 2003, la București.

A fost membru PC, iar în septembrie 2014 s-a înscris în PNL, de unde a fost exclus în august 2016. A intrat în PSD în octombrie 2017.

A fost subprefect al județului Hunedoara în perioada 2001 – 2003.

Din 2004 și până în 2008 a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Între 2008 și 2012 a fost președinte al Asociației Salvital.

Între 2012 și 2016 a fost primarul municipiului Deva.

A candidat la parlamentare, dar și la Primăria municipiului Deva până în 2012. În 2008 s-a clasat pe locul I la Camera Deputaților, în Colegiul nr. 6 Deva – Cîrjiți, dar a pierdut mandatul prin redistribuire în fața lui Radu Bogdan Țîmpău. În 2012 a devenit primar al municipiului Deva din partea USL/PC. A fost învins în luna iunie 2016 de către Mircia Muntean în cursa pentru Primăria municipiului Deva.

4 răspunsuri

 1. Mult succes in continuare !!!!

 2. eduard.cristoi@yahoo.com' Eduard Claudiu CRISTOI spune:

  Succes in alegeri!

 3. Tichie de Margaritar
  Frumoasa intentie din partea candidatului Petru Mărginean, dar din pacate suna cam prost in acest moment dificil prin care trece aceasta tara. Ultimul lucru de care avem nevoie este un “oras intelligent” cand noi murim pe capete (dar cu internet gratis).
  1. Sistemul nostru sanitar este la pamant, prioritatea nu este un oras intelligent ci un oras sanatos. Deva are mare nevoie de un spital judetean nou cu cel putin 700 paturi, pentru ca cel vechi este total inadecvat secolului 18. Oamenii mor in acest spital nu pentru ca doctorii sunt incompetenti ci pentru ca actualul spital judeten este infectat cu toate bacteriile infectioase mortale precum, Pseudomonas Aeruginosa (piocianic), Acinetobacter, Escherichia Coli (e. coli), Klebsiella, Staphylococcus Aureus (Stafilococul auriu). Prezentul spital trebuie ras de pe fata pamantului si zona dezinfectata. Spatiul pe care se afla spitalul actual este o locatie perfecta pentru locuinte, muzeu de arta, parc, gradinite scolare, etc. Noul spital poate fi lejer construit pe malul Muresului (daca vreti sa dezvoltati raul Mures precum multe orase din aceasta tara minunata) sau de ce nu la Bejan in Micro 15, la un pas de padure aer curat, etc. O spun asta pentru ca sunt architect specialist in Spitaluri cu sapte spitaluri deja construite in UK, Jordania si Arabia Saudita. (vezi imaginile de mai jos)

  2. Economia Devei este la pamant, cu mai mult 70% din cei angajati lucrand in domeniul statului (bugetari) cea ce denota o idiotica filozofie a fostilor primary de a alunga investiile straine (spaga la Deva este cu 50% mai mare decat cea de la Sebes si Sibiu). Deci prioritatea a doua este creerea de locuri de munca in sectorul privat, cea ce insemna incurajarea investitorilor romani sau straini de a veni cu placere la noi in Deva. Terenuri sunt, infrastructura este, dorinta este. Investitorii vin daca renuntam la coruptie si interes propriu sau politic. Vrem o administratie locala cu o constiinta sociala directionata spre a inbunatati nivelul de trai al Hunedoreniilor.

  3. Turism. Apreciez faptul ca Domnul Petru Mărginean mentioneaza turismul, dar daca el crede ca zeci de mii de vizitatori pe an reprezinta turism, cred ca s-a lovit putin la cap. Peste un million de vizitatori si incepi sa discuti de beneficiu economic venit din turism. In primul rand Deva dispune la ora actuala de aproximativ 800 paturi hoteliere. Ca sa discutam turism, avem nevoie de cel putin 7000 de paturi. Cea ce insemna hoteluri, pensiuni noi. De exemplu, turnul gol (de langa Bancpost) de pe Bulevardul Decebal poate acomoda circa 400 paturi. Intrebarea este de ce sta gol? Cetatea si Sala De gimnastica nu atrag chiar atati turisti precum viseaza domnia sa. Sunt cetati mult mai frumoase la o aruncatura de bat, ca de exemplu Alba Iulia. De ce ar veni turistul sa se uite noaptea la un aragaz imbracat in beton? Suntem inconjurati de paduri extraordinar de frumoase si apropriati de un rau minunat care este din pacate neglijat. Dezvoltati pensiuni la lacul Cozia, pe malul Muresului, la Bejan, Cabana Caprioara, etc si veti avea mai multi turisti. Turismul poate fi si medical. Adica punctual 1. Dezvolti un spital ultra modern de 500 paturi (50% privat) dotat cu un hotel adiacent de 5 stele (tot privat) cu cel putin 300 paturi, (recunosc ca este o investitie serioasa de miliarde de euro), si vei avea turism medical. Vezi Tg. Mures, Cluj, Bucuresti, etc. Sunt destule firme specializate in sanatate care cu asta se ocupa, adica constructia de spitaluri semi private, ca sa nu mai mentionez fondul EU pentru sanatate care poate fi accesat prin specialistii angajati de primaria Deva.

  4. Educatie. Domnia sa nu mentioneaza educatia care incepe cu creerea de gradinite cu program prelungit, evident pentru familiile care vor fi angajate in turism, firme private noi sau domnia sa poate angaja sute de purtatori de rucsac-antena pentru asa numitul free wifi. In momentul de fata mare majoritate a lucratorilor din Deva se bazeaza pe ajutorul buniciilor sa faca fata cu copii. Creerea a cel putin zece noi gradinite de 200 locuri fiecare este esentiala dezvoltarii viitoare a Devei.
  Cu alte cuvinte votati Petru Mărginean daca vreti internet gratis pe coclaurile neluminate (portocale de alegeri), sau votati Dr. Blendea daca doriti sa aveti ce am propus mai sus. Are absolut toate calitatiile de a fi un primar excellent: Super destept, administrator excellent, ambitios si mai presus de tot incoruptibil
  Arch. Catalin Dragomir

 4. a mers Petru Marginean prin cartierul Micro 15. A dat mana cu oamenii dupa care si-a sters manile cu un servetel umed. Oamenii au inceput sa-l huiduiasca. Ar face bine sa se retraga din competitie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus