Consiliul Local Deva a fost convocat în ședință extraordinară miercuri, 29noiembrie, la ora 11

Nicolae Florin Oancea devine primar al municipiului Deva, după ce în data de 5 noiembrie a câștigat detașat alegerile parțiale pentru postul de primar al municipiului Deva, candidând din partea PNL. El va depune jurământul în fața Consiliului Local al municipiului Deva, moment în care va înceta mandatul de interimar pentru Ovidiu Moș, care redevine unul dintre cei doi viceprimari ai reședinței de județ. Mandatul de primar al lui Oancea va înceta în iunie 2020.

Noul primar al municipiului Deva s-a născut în data de 17 ianuarie 1968, la Călan.

A absolvit Institutul de Științe Economice „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca, secția  Finanțe – Bănci, în 1993.

A fost membru PNL din 1998 până în 2012, când a demisionat din partid ca să candideze ca independent la postul de primar al municipiului Deva.

A ocupat atunci poziția a treia în preferințele electoratului din reședința de județ. În martie 2016 s-a înscris în ALDE și a candidat din nou pentru postul de primar, ocupând locul al patrulea. În acest an a revenit în PNL, iar în 5 noiembrie a candidat în premieră din partea acestui partid la Primăria municipiului Deva. A fost consilier local la Deva din 2000 și până în 2010 și apoi din iunie și până în septembrie 2016. Oancea a fost viceprimar al municipiului Deva între iunie 2004 și ianuarie 2010. A fost președinte al PNL Deva între 2003 și 2012, minus trei luni în 2010, când a demisionat din fruntea filialei, după care și-a redepus candidatura și l-a învins cu un scor categoric pe Mircia Muntean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus