Realizări și planuri pentru viitor.

Primarul Municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, un bilanț al primului an de mandat. Edilul a vorbit despre restructurarea administrației devene și despre provocarea prin care a încercat schimbarea mentalităților angajaților din Primărie.

„Intenția mea, și am mărturisit-o colegilor din executivul Primăriei, a fost ca atâta timp cât sunt primarul Devei să încerc să imprim angajaților o anumită viziune, o anumită mentalitate și vă mărturisesc că nu mi-a fost ușor. Este total diferit modul de lucru în sistemul privat față de cel public, dar am încercat să îmbunătățim în fiecare zi activitatea fiecărui serviciu. Trebuie să știe că atâta timp cât suntem plătiți de cetățeni, serviciile pentru cetățeni trebuie să fie de cea mai bună calitate”, a declarat Florin Oancea.

Apoi, șeful administrației devene a făcut o inventariere a proiectelor realizate, dar și a situațiilor de criză pe care a fost nevoit să le gestioneze.

„A fost un an deosebit de dificil în care am fost pus în situația de a gestiona situații de criză. Cred că 80% din energia mea, din eforturile mele și ale colegilor mei a fost direcționată spre ducerea la îndeplinire a unor proiecte care din diferite motive au fost neglijate. Multe proiecte s-au depus cu mari emoții, pe ultima sută de metri. Acest an a fost proba de foc a acestui mandat scurt. Până la 31 decembrie vom depune toate fondurile europene, la timp. Mi-aș fi dorit să avem proiecte mai ample, din păcate acest lucru nu se mai poate întâmpla. Intenția mea a fost ca toate proiectele pe care le avem să fie depuse la timp pentru a nu pierde fondurile europene.”,  a mai spus primarul Devei.

Astfel, până în prezent au fost semnate contracte în valoare de 5 milioane de euro, urmând ca, până la finalul acestui an să fie semnate contracte pentru 29 de milioane de euro. Au fost asfaltate 22 de străzi și a fost depus proiectul pentru reabilitarea incintei 1 a cetății. Tot în acest an, Primăria a alocat sume consistente pentru investiții în aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență.

Cu titlu de noutate, Oancea a anunțat investiții noi în producție și retail. În primul rând este vorba despre o investiție de câteva zeci de milioane de euro care se va realiza în zona Sântuhalm-Cristur și care va genera câteva sute de noi locuri de muncă. De asemenea, este vizată vechea clădire de la ieșirea din Deva care ar fi trebuit să devină centru comercial dar a fost abandonată. Aici ar putea fi inaugurat un centru comercial sau o unitate de producție. Primarul Devei a declarat că va anunța ulterior, alături de investitori, în detaliu, aceste investiții.

Tot în acest an, Primăria a deschis mall-ul de servicii după modelul celui de la Oradea și a introdus transportul public gratuit pentru elevi.

Printre situațiile limită se numără perioada în care municipiul Deva nu a avut transport public local de persoane. Situația a fost rezolvată prin închirierea unor autobuze la firma de transport local din Timișoara. Până la sfârșitul acestui an vor mai ajunge la Deva 12 autobuze și 5 microbuze. Aceasta este însă o situație provizorie, până la implementarea planului de mobilitate urbană (24 milioane de euro) prin care municipalitatea va oferi servici de transport public cu autobuze electrice.

Tot o situație de criză a fost generată și de nefuncționalitatea telecabinei de la Cetate. În acest caz, primarul a anunțat că, în 2019 administrația va iniția demersuri și va aloca bani pentru achiziția unei noi telecabine.

În ceea ce privește planurile de viitor, Florin Oancea a spus că intenționează să se concentreze pe zona Grigorescu-malul stâng al râului Mureș, zonă care se pretează pentru a fi dezvoltată din toate punctele de vedere. De asemenea, pentru următorii doi ani, primăria a pregătit 50 de proiecte care vor fi finanțate dintr-un împrumut (cu o maturitate de 20 de ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus