Deva vrea să adere la „Alianţa Vestului”, a anunţat primarul Florin Oancea, care a purtat discuţii în acest sens cu primarul municipiului Oradea.

Primarii liberali din Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Timişoara au decis să pună bazele unei colaborări speciale pentru a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice. Această asociere a primit denumirea generică de „Alianța Vestului”.

Primarul Devei, Florin Oancea, spune că municipiul pe care îl conduce ar putea adera la această alianță.

„Am discutat vineri, la Oradea, cu primarul Ilie Bolojan, despre un parteneriat între Primăria Deva și Primăria Oradea și despre o posibilă aderare a Devei la Alianța Vestului. Deva se înscrie în mod natural, prin poziția geografică, în proximitatea acestui ”Patrulater al Vestului” iar avantajele aderării noastre la această asociere sunt evidente. După cum spuneau și colegii mei, va trebui să ne mişcăm repede, pentru că sunt nişte proceduri care trebuie urmate şi trebuie să fim organizaţi în aşa fel încât să putem deja accesa fonduri comunitare în exerciţiul 2021-2027. Sunt mai multe surse de finanţare din fonduri europene şi vrem să ajungem să accedem la ele în timp util”, a declarat Florin Oancea.

Vineri, Oradea a fost gazda reuniunii Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), la care au participat primarii municipiilor din Regiunile Vest și Nord-Vest. AMR are câteva propuneri cu privire la repartizarea cotelor din impozitul pe venit pentru refacerea bugetelor municipiilor așa cum erau înainte de ultimele modificări legislative. AMR susţine să fie alocată municipiilor (oraşelor, comunelor) cota de 66% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus