Aleșii locali deveni au aprobat un nou contract de asociere cu Spitalul Județean de Urgență pentru achiziția unor echipamente medicale.

Consiliul Local al Municipiului Deva a alocat suma de 33.683 lei în vederea dotării Secției Urologie și Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Județean cu bunuri și aparatură medicală. Hotărârea a fost luată în ședința ordinară de marți, la propunerea conducerii Primăriei Municipiului Deva.

Astfel, din banii alocați de la bugetul local vor fi achiziționate 6 paturi modulare cu parapet de protecție, un cărucior pentru transportul pacienților, un scaun de chimioterapie, 4 paravane mobile de protecție, 4 mese pentru sala de așteptare, 4 banchete și 10 scaune. De asemenea, banii vor fi folosiți pentru dotarea secției cu echipamente medicale, respectiv echipamente endoscopice necesare pentru intervențiile de urgență – în valoare de 11.000 de lei.

„Având în vedere că jumătate dintre pacienții tratați în cadrul Spitalului Județean de Urgență sunt cetățeni ai municipiului Deva, iar spitalul se confruntă cu o situație financiară deficitară, unitatea solicită încheierea unui contract de asociere în vederea creșterii calității serviciilor medicale la nivelul comunității locale. Implicarea nemijlocită a autorităților administrației publice locale în îmbunătățirea serviciilor medicale trebuie să constituie o prioritate majoră a acestora”, se arată în motivarea proiectului aprobat de aleșii locali.

 

2 răspunsuri

  1. Mircia Muntean, mare filantrop! Din bugetul statului si-a platit serviciile medicale de care a avut nevoie personal, iar acum ne abureste cu interesul lui pentru binele comunitatii!
    Hai sictir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus