Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi asfaltat. Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat proiectul tehnic pentru acest obiectiv şi urmează să organizeze licitaţia pentru desemnarea constructorului care va moderniza drumul de acces.

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei se numără printre principalele atracţii turistice ale judeţului Hunedoara. Cu toate acestea, drumul de acces le dă bătăi de cap turiştilor care vor să viziteze vechea capitală dacică. Deşi a fost inclus în 2010 într-un program naţional de modernizare a drumurilor judeţene – gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, proiectul a fost îngropat înainte de a fi prins viaţă.

De această dată, administraţia judeţeană încearcă prin forţe proprii să asfalteze acest drum. “După promisiunile neonorate ale guvernelor care au condus România, prin forţe proprii şi cu ajutorul fondurilor europene, Consiliul Judeţean va asfalta acest drum până la finalul lunii decembrie a anului viitor”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro, Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.

Obiectivul de investiții„Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul european a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei” vizează asfaltarea unei porţiuni de 18 kilometri a drumului judeţean 705A: DN7(Orăştie)-Orăştioara de Sus-Costeşti-Grădiştea de Munte-Sarmizegetusa Regia (pe tronsonul cuprins între localităţile Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, km 19+465 – 37+409). “Principalele tipuri de lucrări care sunt necesare se referă la lărgirea drumurilor existente, acoperirea cu asfalt, crearea de șanțuri de colectare a apelor pluviale, consolidarea versanților prin ziduri de sprijin, reparații ale podurilor si ale podețelor de pe tronsoanele vizate de lucrări”, se arată în proiectul aprobat astăzi de Consiliul Judeţean. 

Un răspuns

  1. Si uite asa vor fi ingropate cele 75 miliarde furate pe seama acestui drum de micul mistret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus