Administrația locală vrea să modernizeze sistemul de iluminat public.

Marți, în ședința Consiliului Local al Municipiului Hunedoara, va fi supus dezbaterii proiectul privind aprobarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate cu elemente de DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “ILUMINAT PUBLIC ECOLOGIC”.

„Pentru depunerea prin sistemul electronic MySMIS a Cererii de Finanțare pentru proiectul de investiții “ILUMINAT PUBLIC ECOLOGIC“, este necesară prezentarea în cadrul acestei etape a Hotărârii Consiliului Local de aprobare a documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate cu elemente de DALI și a indicatorilor tehnico-economici”, se arată în fundamentarea proiectului de hotărâre.

Proiectul propune implementarea unui sistem eficient și ecologic de iluminat public în municipiul Hunedoara, care va reduce semnificativ consumul de energie neregenerativă.

Ce străzi vor avea iluminat ecologic

Potrivit proiectului, se va interveni pe următoarele străzi: B-dul Decebal, Str. Aurel Vlaicu, B-dul Republicii, B-dul Traian, B-dul Dacia, Str. 22 Decembrie, Str. Avram Iancu, B-dul Mihai Viteazu, Str. Bucegi, str. Aleea Școlii, Str. Buituri și Str. Victoriei. În aceste zone vor fi demontate aproximativ 600 de aparate de iluminat vechi care vor fi înlocuite cu tehnologii de tip LED.

Reprezentanții administrației locale din Hunedoara spun că, prin implementarea acestui proiect, consumul de energie electrică se va diminua cu aproximativ 75%. Tot cu 75% se vor reduce și emisiile de CO2.

În cadrul proiectului va fi amenajată și o trecere de pietoni într-o zonă cu trafic intens (pe B-dul Mihai Viteazu).

Valoarea totală a proiectului este de 7.750.048 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus