SC APA SERV VALEA JIULUI SA va depune un nou proiect pentru a obține finanțare de la Uniunea Europeană.

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat documentația tehnico-economică la faza Studiu de Fezabilitate, aferentă proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020”, în vederea accesării unei finanțări externe nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul specific 3.2 – Creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei.  Proiectul va fi implementat de SC APA SERV VALEA JIULUI SA – societate la care Consiliul Județean Hunedoara este acționar majoritar și vine în completarea proiectului finalizat în acest an (26 milioane de euro).

„Societatea noastră este prima din România care a finalizat proiectul finanțat prin POS Mediu. Noul proiect vizează toate localitățile din Valea Jiului. Când aplicația de finanțare va merge la Bruxelles putem da drumul unui număr de patru licitații. Vom începe cu Lupeni și Uricani – localități în care nu s-au făcut lucrări în prima parte a proiectului”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC APA SERV VALEA JIULUI SA.

„Județul Hunedoara se poate dezvolta cu fonduri europene, nu neapărat așteptând cu mâna întinsă bani de la Guvern. Dar, depinde numai și numai de noi. Este ultima șansă a noastră de a atrage cât mai multe fonduri europene”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Obiectivele acestui proiect sunt: îmbunătățirea accesului populației la servicii de alimentare cu apă, reducerea pierderilor de apă, îmbunătățirea calității efluentului, prin măsuri de evitare a evacuării necontrolate în apele de suprafață a nămolurilor rezultate din tratarea apei, îmbunătățirea colectării apelor menajere, reducerea infiltrațiilor în rețelele de canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 323.748.756,39 lei, respectiv 71.429.873 euro (fără TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus