S-au dus și alegerile astea. A fost circul în oraș. Primari, miniștri, lume, gălăgie, nebunie, conturi false pe rețelele de socializare, înjurături ca la ușa cortului, jigniri, ș.a.m.d. – într-un cuvânt – RAHAT.

„Dă-te dreacu’!” i-a zis Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, unui protestatar care avea treabă cu Liviu Dragnea, nu cu el. La fel de ocoș a fost și Ludovic Orban, președinte al PNL, care a glăsuit la miting ceva despre criminali, referindu-se la pesediști.

Ce nu s-a spus iar? Bun, alegerile au trecut. Acum e liniște! Dar stați așa, să nu ne grăbim. De săptămâna viitoare sunt convinsă că în fiecare zi va veni la Deva câte un primar din Alba Iulia, Timișoara, Oradea, Sebeș, Arad să stea la sfat cu noul edil șef. Mamă, câte sfaturi, câte bune practici! Vis! Și dacă vă imaginați că asta va fi tot, vă înșelați! Premierul Mihai Tudose a zis cu gura lui că nu lasă el Deva așa fără proiecte, fără milioane de descărcări de pe autostradă etc., etc. și de nu câștigă candidatul PSD. Deci, așteptați-vă! Măcar o dată pe săptămână va veni și prim-ministrul la Deva. Clar și Gabriela Firea părea decisă, mai ales că a semnat protocol cu Mircea Bobora pentru Centenarul Unirii și iaca, atunci când n-ori fi Falcă, Robu, Bolojan sau Hava la Florin Oancea, poate dă o fugă pe la el și primarul Capitalei.

Și ca să se animeze viața socială a urbei, sper că va fi câte un miting al liberalilor în fiecare săptămână. Ce fain a fost ăla din campanie! E drept, senatorul Hărău mergea cu câțiva pași în fața candidatului de atunci la Primărie, Florin Oancea, dar asta nu se pune. Mai vin băieții și fetele de la PNL, mai mănâncă un cârnat la Aqualand, crește economia orașului. Corect ar fi să vină zilnic și câte un ministru, așa ca-n campanie, ce dacă n-a câștigat candidatul PSD, ei veniseră să vadă cum e la Deva, ce nevoi au oamenii, nu?! Deci, să vină în continuare! Cel mai mult mi-a plăcut de ministrul Transportului, cum a stat el pe prispă și le-a vorbit alegătorilor. Și a venit și cu trenul, exact ca doamna senator Hărău – dar stați, ea nu mai scrie că merge cu trenul decât foarte rar, nah, a trecut la camera superioară a Parlamentului, nu se mai face să o legene trenul săptămânal.

Cum v-am zis, a fost circul, a plecat. Restul e tăcere!

3 răspunsuri

  1. S-a asezat linistea peste Deva ! Un lucru lasat sa evolueze singur evolueaza din rau in mai rau ! Ex : Deva ! CEl mai frumos slogan al campaniei PNL Batem palma sa reconstruim Deva ! Dupa cine ? Dupa PNL ! 🙂 🙂

  2. sandu.borbeanu@gmail.com' Sandu Borbeanu spune:

    “Romania este un teren viran pe care s-a instalat un circ.”
    George Serban, regizor,1990.

  3. Corect Ealocin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus