Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost suspendată din magistratură, a anunţat luni dimineaţă vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gheorghe Muscalu.

“CSM a dispus suspendarea din funcţia de procuror până la soluţionarea definitivă a cauzei, ca urmare a arestării sale preventive”, a declarat Gheorghe Muscalu, într-o conferinţă de presă.

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, întrunită în şedinţă luni, 24 noiembrie, a decis suspendarea din magistratură a Alinei Bica, fost procuror-şef al DIICOT. De asemenea, CSM a luat act de demisia Alinei Bica de la conducerea DIICOT.

Suspendarea Alinei Bica din magistratură este valabilă până la soluţionarea cauzei în care este anchetată. În funcţie de decizia instanţei în cazul său, fosta şefă DIICOT îşi va relua activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau va fi exclusă din magistratură.

Conducerea DIICOT va fi asigurată de procurorul şef adjunct, Elena Hosu.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, se află în arest preventiv pentru 30 de zile. Alina Bica acuzată de abuz în serviciu, în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Prejudiciul în acest caz se ridică la 62 demilioane de euro.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus