Mircea Lucescu a fost vizitat la Cluj de patru dintre foștii săi elevi de la Corvinul - Romulus Gabor, Ioan Petcu, Dorin Nicșa și Dan Colesniuc.

Înaintea amicalului de joi seara, selecționerul Turciei a avut parte de o surpriză din partea a patru dintre foștii săi elevi de la Corvinul, pe care i-a avut în lot la începutul carierei sale de antrenor, la Hunedoara.

Este vorba despre Romulus Gabor, Ioan Petcu, Dan Colesniuc și Dorin Nicșa, care l-au vizitat pe Il Luce la hotelul “Hilton” din Cluj, unde au zăbovit la taclale cu selecționerul Turciei vreme de aproape un ceas.

Petrecerile de la Valea Roatei

„Ne-am amintit de vremurile de la Corvinul, când nea Mircea s-a ocupat și de formarea noastră ca oameni, nu doar ca fotbaliști. Probabil l-am ajutat și noi un pic la începutul profesiei de tehnician, pentru i-ar fi fost, probabil, mai greu să ajungă atât de repede la națională și la Dinamo dacă nu ar fi avut rezultate la Hunedoara”, a punctat Gabor.

Și a completat: „I-am mulțumit și ne-am amintit inclusiv de petrecerile frumoase pe care le făceam împreună cu familiile la Valea Roatei, lângă Hunedoara. A ținut mereu să fim un grup unit și asta a contat foarte mult”.

“Nocturna” dinspre iluminatul public

Lui Colesniuc i-au rămas în minte „ședințele cu componentă mentală pe care le făceam înaintea antrenamentelor. Ne explica de fiecare dată conținutul pregătirii și ne spunea de ce facem anumite chestiuni și la ce ne folosesc. Am căpătat atunci niște automatisme, pe care le punem și azi în practică dacă e nevoie, dar la o viteză mai scăzută”.

Dorin Nicșa are o poveste la fel de specială: „Făceam de multe ori antrenamente în «nocturnă» la Hunedoara cu nea Mircea! Câteva becuri de la rețeaua publică iluminau discret cam un sfert din gazon, iar pe colțul acela ne mai pregăteam seara uneori. Altfel nu pupam noi așa ceva în acele vremuri, întâlneam nocturnă doar când mai jucam prin deplasare în cupele europene”.

Stadion nou și lângă furnale!

Autoritățile hunedorene lucrează deja la proiectul unui nou stadion în orașul în care Lucescu și-a început cariera de antrenor. Dan Colesniuc explică: „S-a format deja o asociere între Primărie și Consiliul Județean, iar studiul de fezabilitate a indicat că versiunea cea mai bună este dărâmarea actualei arene și construcția alteia noi. Primarul actual, Dan Bobouțanu, ține mult la acest proiect, mai ales că a fost și membru fondator al noii echipe din Hunedoara după dispariția Corvinului”.

„Nea Mircea ne-a întrebat cum mai e cu echipa la Hunedoara și i-am spus că nu mai iese nici fum pe furnal, d-apăi să mai fie fotbal! Nu mai sunt oameni cu dare de mână, care să țină un club” – Romulus Gabor, fost atacant Corvinul.

 „Lucescu a avut curaj să promoveze în masă jucătorii tineri. Am fost 7-8 oameni pe care ne-a urcat direct de la juniori, fuseserăm și campioni naționali, iar vreo 12 ani am jucat lejer în prima ligă.” –  Ioan Petcu, fost mijlocaș Corvinul.

Ce fac în prezent cei patru:

Romulus Gabor (56 ani) – inginer la Stația tratare apă Hunedoara, observator L1, director tehnic Cetate Deva;
Dan Colesniuc (56 ani) – director baze sportive Primăria Hunedoara;
Dorin Nicșa (59 ani) – pensionar;
Ioan Petcu (58 ani) – pensionar, referent zonal FRF.

Sursa: gsp.ro

Un răspuns

  1. Frumos gest ca l-au vizitat pe Nea Mircea !
    Cei din HD sa spuna clar cand va proiectat si finalizat stadionul. Ocolo se obliga un stadion c capacitate de minim 30 mii locuri cum este si la Craiova si Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus