Proveniți din Hunedoara, Bihor, Arad, Timiş sau Prahova, românii au câștigat simpatia și respectul nemților.

La 60 de kilometri de locul unde îşi are cartierul general Bayern München, o mână de români au decis să-şi caute succesul în sportul rege. Şi-au făcut propria echipă şi conduşi de pe margine de Cristian Luca, fostul golgheter al celor de la Liberty Salonta, echipa românilor din Bavaria a reuşit să câştige campionatul ligii a XIII-a la chiar prima lor apariţie oficială.

În ciuda succesului repurtat, preşedintele jucător a celor de la Danubius Waldkraiburg îşi aduce aminte că debutul nu a fost lipsit de griji.

„Primul sezon a început cu peripeţii. Am avut la început destul de puţini jucători. Chiar în primul meci de campionat a trebuit să joace un jucător român care avea vârsta de 64 de ani. L-am folosit şi pe el”, spune Flaviu Ghitea, preşedintele SC Danubius Waldkraiburg EV.

Înfiinţată din dorinţa de a le arăta germanilor felul românilor de a fi, alegerea numelui echipei are şi ea o poveste interesantă. Românii, care provin din Bihor, Arad, Timiş, Prahova sau Hunedoara, nu au apelat întâmplător la denumirea echipei. Au vrut să mulţumească atât ţara care i-a adoptat, cât şi pe cea din care provin.

„Danubius vine de la, e numele latin al Dunării care izvoreşte din Germania şi se revarsă în Marea Neagră”, susţine Ghitea.

Deşi se laudă cu sângele latin, românii de la Danubius au reuşit să-i impresioneze pe bavarezi şi cu disciplina de pe teren. Asta poate şi pentru că liderul din teren este german 100%.

„La sfârşitul campionatului am putut să ne uităm pe site-ul federaţiei bavareze de fotbal, am luat locul doi la fairness. Deci nu am luat niciun cartonaş roşu şi vreo cinci cartonaşe galbene.”

În noul sezon, Danubius Waldkraiburg speră să se menţină pe linia rezultatelor pozitive care să-i asigure un parcurs cât mai lung şi în Cupa Germaniei.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus