Şi chiar dacă pare greu de crezut, cele mai mutle probleme au fost descoperite în localurile din centrul oraşului, motiv pentru care 7 dintre ele au fost închise.

Un control al inspectorilor OPC la restaurantele din Timişoara a scos la iveală grave nereguli: carne expirată, alimente ţinute în condiţii improprii şi chiar angajaţi care fumau în blocul alimentar.

opc-timis01

 

“Problemele găsite sunt de natură generală, ca urmare a unei locații care se află chiar în punctul zero al orașului , au fost descoperite nereguli grave: produse alimentare, materie primă, carne, produse din carne, ouă sau alte ingrediente care erau expirate, unele dintre ele de peste un an de zile, în anumite situații discutăm despre produse neconforme, de exemplu au fost găsite într-o singură bucătărie peste 100 de kg de produse neconforme, sau de depozitare incorectă, aici discutăm de pește crud care stărea de aproximativ 3 ore la o temperatură de peste 25 de grade, sau în marea majoritate a cazurilor ouăle erau introduse în blocul alimentar fără a fi dezinfectate, iarăși un factor nepermis. Pe lângă aceste aspecte pare a fi necunoscută procedura legală care prevede etichetarea, informarea, depozitarea și fluxul de producție, pentru că în majoritatea cazurilor nu am găsit probe alimentare, au fost numeroase produse care nu aveau elemente de identificare. Discutăm despre produse care au fost preparate probabil și servite, și ulterior congelate pentru a fi servite din nou unor clienți, cât și aspecte care țin de siguranța lucrătorilor din spațiul alimentar, pentru că nu într-un singur caz tencuiala cădea, nu exista gresia, faianța, fire de curent atârnate deasupra angajaților, sau se fuma efectiv în blocul alimentar, pe bancul de lucru și surprinzător cei de acolo erau deranjați că de ce să nu facă asta”, a declarat şeful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis, Sorin Susanu.

opc-timis02

Cu atâtea probleme descoperite, acesta nu a stat pe gânduri şi a dat sancţiuni drastice.

Astfel că unele dintre localurile cu probleme au fost chiar închise temporar, până la remedierea deficienţelor.

opc-timis05

“Astăzi discutăm de 7 agenți economici care desfășoară activitatea de alimentație publică, în diferite forme au fost sancționați pe lângă amenzile aplicate în funcție de gravitatea problemei, cu măsură de suspendare a activității, pentru că din punctul nostru de vedere puneau în pericol sănătatea și integritatea consumatorului, atât prin activitate, cât și prin produsele lor”, a mai spus şeful CRPC Timiş.

De teama unor procese, pe care ar putea să le deschidă reprezenanţii restaurantelor în cauză, cei de la OPC refuză să dea publicităţii numelor localurilor cu probleme.

sursa: sursadevest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus