Acţiune amplă de intervenţie la un accident de circulaţie soldat un mort, petrecut în dreptul localităţii Sântandrei. Pompierii deveni şi-au testat gradul de pregătire printr-un exerciţiu desfăşurat joi pe DN 7.

Detaşamentul de pompieri din Deva a organizat astăzi un exerciţiu cu forţe şi mijloace înterne, pe DN 7, în dreptul localităţii Sântandrei, având ca temă intervenţia serviciilor profesioniste la producerea unui accident rutier, cu victime, în care sunt implicate substanţe inflamabile.

DSCN6196

În data de 26 februarie, în jurul orei 13.00, dispeceratul I.S.U. Hunedoara este notificat despre producerea unui accident rutier, pe DN 7, în care a fost implicat un autocamion şi un autoturism. Garda de intervenţie s-a deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de descarcerare grea, o ambulanţă SMURD, o autospecială cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. În urma coliziunii între cele două  autovehicule a rezultat decesul conducătorului auto al autoturismului, rănirea gravă a însoţitorului acestuia, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto al autocamionului. 

În urma evenimentului, rezervorul de carburanţi al autocamionului s-a fisurat, combustibilul scurgându-se pe carosabil, alături de uleiul din motoare. Pompierii au asigurat autoturismul răsturnat şi au aplicat toate procedurile depătrundere în  maşină şi pregătire a victimelor pentru extragere.

DSCN6168

Concomitent cu aceste operaţiuni s-au desfăşurat acţiunile de verificare a stării victimelor, montarea gulerelor cervicale şi monitorizarea din punct de vedere medical a acestora în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Exerciţiul a avut drept scop verficarea gradului de pregătire în rândul pompierilor Detaşamentului din Deva.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus