HĂRĂU: „Îmi pot permite să gafez de mii de ori ca reprezentant al poporului român”

Scene de un ridicol inimaginabil au avut loc recent sub cupola măreață a camerei superioare a Parlamentului României. Senatorul PNL de Hunedoara, Eleonora Carmen Hărău, a fost în centrul unui moment jenant după ce s-a trezit vorbind „aiurea-n tramvai”, chiar de la tribuna Senatului.

În loc să primească aplauze, discursul senatoarei liberale a stârnit hohote de râs în sală. Apoi, totul s-a mutat apoi pe rețelele de socializare, după ce filmarea acestui moment a devenit extrem de vizionată.

În cadrul ședinței de plen, conducerea Senatului a supus la vot un raport al Comisiei economice care viza aprobarea Ordonanței Guvernului privind acciza la carburanți. În Comisia Buget-finanțe, din care face parte și Eleonora Carmen Hărău, au fost introduse câteva amendamente, însă acestea au fost respinse la vot. Acela a fost momentul în care Eleonora Carmen Hărău a simțit nevoie să vorbească, așa că a înhățat microfonul și a debitat un discurs care i-a lăsat cu gura căscată pe colegii senatori.

„Salut astăzi luciditatea dumneavoastră, a plenului Senatului, prin care ați fost de acord cu eliminarea supra-accizei, cu eliminarea supra-accizei – un fenoment deosebit de nociv care înrăutățește viața românilor. Vă mulțumesc cu respect că ați aprobat această ordonanță cu… cu amendamentele… cu amendamentele formulate de mine în cadrul Comisiei”, a spus de la înalta tribună a Senatului României Carmen Hărău.

Alocuțiunea senatoarei de Hunedoara a fost primită cu rumoare în sală. Era și normal, senatorii votaseră altceva. Președintele Comisiei Buget-Finanțe, senatorul Eugen Teodorovici, a intervenit abia stăpânindu-și hohotele ironice și a lămurit-o pe Hărău că a vorbit exact pe de-a-ndoaselea.

„Țin să-i spun doamnei senator că, din păcate, raportul a fost respins cu amendamentele respective. (…) E pe dos!…”, a spus Teodorovici, dând tonul la încă un val de râsete în sală.

Brava noastră senatoare nu s-a lăsat cu una, cu două. Și-a făcut loc din nou la un microfon și a încercat să dreagă busuiocul. Mai rău a făcut, pentru că le-a dat ocazia senatorilor la încă o repriză de râs, ascultând partea a doua a comediei.

„Am sperat la un moment de luciditate (râsete în sală)… Îmi pare foarte rău că m-am păcălit și îmi pare rău că m-am păcălit nu pentru că am gafat eu. Îmi pot permite să gafez de mii de ori ca reprezentant al poporului român, din punctul de vedere al reputației personale, dar îmi pare rău că m-am păcălit și dumneavoastră nu ați dat dovadă de acest semn de luciditate, iar românii vor trăi mai prost, nu mai bine”, a încheiat într-o tentă populistă Eleonora Carmen Hărău. Președintele de ședință a pus capac comediei: „Mulțumim, doamnă, pentru momentul de … luciditate”.

Culmea, senatoarea PNL de Hunedoara nu apare pe lista parlamentarilor care și-au exprimat votul într-un mod sau altul pe legea accizei la carburanți. Cum nu este nici pe lista de abțineri, cel mai probabil lipsea din sala de plen atunci când colegii parlamentari s-au pronunțat pe un act normativ la care, declarativ, ținea atât e mult.

Ne-a mers direct la ficat asta, doamnă senator. Cum spuneați? Vă permiteți să gafați de mii de ori ca reprezentant al poporului român din punctul de vedere al reputației dumneavoastră?! (n. red.: Hărău a intrat în Senat prin redistribuire, iar în orașul său natal, Hunedoara, lista PNL pentru Senat a primit la alegerile parlamentare 3.853 de voturi, adică în jur de 17 la sută)

Auziți, dragi hunedoreni: am trimis în Parlamentul României un senator, plătit regește din bani publici, care ne spune că își permite să gafeze „fără număr” ca reprezentant al poporului! Orice comentariu este de prisos. Este cea mai jignitoare ofensă la adresa demnității funcției de parlamentar pe care am auzit-o în spațiul public în ultimii ani și, fără îndoială, cea mai revoltătoare dovadă de dispreț a unui politician hunedorean.

14 răspunsuri

 1. Deci nici macar nu a fost in parlament cand s-a votat Ordonanta dar pe feisbuc e foarte activa cu “succesele” ei. Sunt curios ce va spune acum, cat are ea voie sa gafeze pe banii nostri….mi-e sila …

 2. gigifriptu@yahoo.com' Cârnați Franceză... spune:

  Are o avere inestimabilă făcută peste noapte aceasta tanti de hunedoara ,E mai dureros când va veni timpul sa justifice averea care o deține împreună cu iubitul ei soț …

 3. narcisa.stirbet@yahoo.com' narcisa.stirbet@yahoo.com spune:

  vai si amar de tara asta in care toate zdrentele supuse ajung in Parlamentul tarii sa diriguiasca destinmele tarii si natiei ! eu pe toti ALESII nostri di 89 incoace i-as condamna la munca silnica pe viata si confiscarea EXTINSA a verilor pina la a7a spita !!!!!!!!!!!!!

 4. septimiuchis@yahoo.com' Chis Septimiu spune:

  Ma tot gandesc, de unde dracu tot rasar astfel de oameni? Din “pepiniera” lui Soros?

 5. Doamna nu este din pepiniera P.S.D..,ci din pepiniera P.N.L.

 6. pot să zic: vai de pxxxxa ei?!?

 7. catalinflorianvasile@gmail.com' Cătălin Olălău spune:

  PE JUMĂTATE SUNT ARDELEAN, DAR VĂD CĂ 90% DIN ARDELENII CARE OCUPĂ FUNCŢII PUBLICE SUNT TÂMPIŢI.

  • paul.badiu@yahoo.com' Paul Badiu spune:

   Catalin, ce ai scris tu mai sus nu te face pe jumatate tampit, te face pe deplin prost. Pot sa iti dau exemple, dar nu vreau sa te retin ca sigur esti ocupat:)
   Omu’ prost ii prost, nu conteaza ca ii ardelean, moldovean, roman, tigan etc
   Din cauza oamenilor cu mentalitate ca a ta au inceput razboaie sau oameni de culoare au ajuns scavi – comparatie exagerata? Poate ca da, dar de departe ce ai scris tu e mult mai exagerat.
   Mult succes in a-ti trai viata in ignoranta ta absurda.

 8. olimpiaivascu2@yahoo.com' Ivascu Olimpia spune:

  Eheeee…s-a fasait de mult mitul cu ardelenii care sunt onesti ,cumpatati ,patrioti …Au ajuns cam de ras ,nu toti ,bineinteles ca nu generalizez ,n-ar fi corect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus