La sfârşitul acesta de săptămână, timp de două zile, la Hunedoara se va desfăşura Gala Filmului de Autor.

Dacă sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 18.00 va rula filmul “Leviathan”, duminică, 30 noiembrie, hunedorenii vor putea urmări “Like father, like son”.

Cele două filme vor fi difuzate la Casa de Cultură din municipiu, iar intrarea este liberă.

Leviathan este inspirat din întâmplări reale din Rusia. Un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orășel situat în Peninsula Kola, în nord-vestul Rusiei, îl înfruntă cu toate puterile sale pe primar (Roman Madianov), care a pus ochii pe terenul său. Lupta capătă proporții neașteptate, scene de umor negru și absurd intercalându-se cu unele dramatice, disperate. Titlul este inspirat de lucrarea filosofului Thomas Hobbes despre relația statului cu cetățenii, dar reflectă și o realitate cotidiană pe malul Mării Barents – adeseori, aici eșuează balene, iar carcasele lor uriașe zac printre stânci.

În ceea ce priveşte filmul “Like father, like son”, acesta este o dramedie subtilă, atașantă și cu umor, despre două familii care află, după 6 ani în care și-au crescut cu dragoste copiii, că aceștia au fost schimbați între ei la naștere, dintr-o regretabilă eroare. Pus în fața unei dileme aproape imposibile, unul dintre tați, un arhitect obsedat de reușita în carieră, se confruntă pentru prima dată cu el însuși și cu ideea de tată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus