Pesediştii sunt într-un "teambuilding" susţinut, în urma căruia partidul să fie pregătit 100% pentru a-i asigura victoria premierului Ponta la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Social-democraţii s-au reunit la Orăştie, într-o fostă unitate militară, în cadrul unui Comitet Executiv informal în care să fie discutată candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, dar şi remanierea unor miniştri din Guvern. Mai mulţi lideri locali ai PSD, dar şi parlamentari ai partidului au venit la Complexul din Orăştie de vineri seara, alţii sosind în cursul zilei de sâmbătă. Duminică, vicepremierul Liviu Dragnea a avut o primă discuţie cu social-democraţii, în timp ce premierul Victor Ponta este aşteptat să ajungă la eveniment luni.

Este a treia întâlnire a liderilor locali ai PSD la care premierul Ponta lipseşte în acest an. În luna ianuarie, premierul a preferat să meargă în Israel în loc să participe la o întâlnire programată de Dragnea cu liderii din teritoriu. Preşedintele Executiv al PSD a mai avut o întâlnire la Brăila cu unii şefi de organizaţii, care a enervat tabăra premierului Ponta. Acum premierul a preferat să fie în Afganistan alături de ministrul Apărării, în loc să participe mai multe zile la întâlnirea social-democraţilor. El va participa doar la Comitetul Executiv de luni de la Orăştie.

Dragnea a avut deja mai multe discuţii informale cu preşedinţii de organizaţii în urma cărora aceştia au cerut candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze că nu există “nicio excepţie” printre liderii PSD din teritoriu în privinţa susţinerii candidaturii lui Ponta pentru Palatul Cotroceni.

“Nu e nicio noutate că colegii doresc lucrul acesta (n.r. Victor Ponta să candideze la prezidenţiale) şi luni vom stabili şi un calendar al anunţurilor şi un calendar de acţiuni statutare pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. Cei mai mulţi doresc lucrul acesta, nu există nicio excepţie, toţi cu care am vorbit mi-au spus acest lucru că nu vor să meargă cu doi candidaţi în alegeri interne, luni vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să ne gândim serios la varianta cu doi, trei candidaţi la riscurile unei dispute interne, una este un scrutin intern, alta este o dispută internă, să fim atenţi să nu transformăm o dispută internă într-un scrutin intern, luni discutăm lucrul acesta. Cert este că în congresul din septembrie va fi validată oficial candidatura celui din partea PSD, iar la Consiliul Naţional vor fi anunţate şi candidaturile”, a spus Dragnea la Orăştie.

Deşi s-a discutat intens în spaţiul public despre organizarea unor alegeri preliminare în PSD pentru candidatul la preşedinţie, candidaţii fiind Mircea Geoană şi Victor Ponta, vicepreşedinţii social-democraţi susţin că Ponta va fi singurul candidat cu şanse pentru Palatul Cotroceni. De altfel, PC şi UNPR şi-au exprimat susţinerea la prezidenţiale doar pentru Victor Ponta.

Mircea Geoană a spus că se simte mai pregătit ca oricând să candideze la prezidenţiale, dar decizia sa va fi luată în funcţie de deciziile luate la Comitetul Executiv Naţional. Data limită a depunerii unei eventuale candidature interne pentru prezidenţiale este 1 august când se va organiza Consiliul Naţional.

Mai mult, la Comitetul Executiv au fost chemaţi şi miniştrii Cabinetului Ponta pentru a discuta cu teritoriul.

Remanierea guvernamentală

Printre subiectele aflate pe lista discuţiilor se află remanierea guvernamentală a unor miniştri social-democraţi. Potrivit unor surse din PSD, se va decide în ce măsură unii miniştri vor rămâne în Guvern sau li se va cere să ajute mai mult partidul în Campania pentru prezidenţiale şi să renunţe la funcţia de la Palatul Victoria.

“E o prostie să demisionăm toţi din Guvern ca să îl sprijim pe Victor Ponta, eventual să intrăm şi în Opoziţie. Nici nu se pune problema de aşa ceva”, a declarat de la Orăştie Liviu Dragnea.

El a precizat că discuţia dintre miniştri şi lideri din teritoriu va fi una deschisă.

Luni vom avea o discuţie deschisă între membrii Cabinetului din partea PSD şi colegii din teritoriu. Se va discuta serios şi despre calitatea actului de guvernare. Fiecare ministru va răspunde dacă vor fi întrebări întrebărilor din teritoriu. Se va discuta serios şi deschis. Acesta este motivul pentru care am invitat şi miniştrii. O asemenea discuţie trebuie realizată, sunt nemulţumiri, nu sunt nemulţumiri. Fiecare domeniu din guvern are efect asupra autorităţilor locale şi pentru miniştri este foarte bine să aibă o asemenea întâlnire şi discuţie, în special pentru miniştrii care nu au experienţă în relaţia cu teritoriul”, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie se află pe lista posibililor remaniabili ai Guvernului Ponta, discuţii urmând să fie şi în jurul rămânerii la Palatul Victoria a lui Liviu Dragnea, cel care are cele mai mari şanse să coordoneze Campania prezidenţială a lui Victor Ponta.

Pesediştii au renunţat la obişnuitul Comitet Executiv care se organizează la Bucureşti şi au preferat un concept de “teambuilding”, într-o fostă bază militară din Orăştie, transformată în prezent într-o “destinaţie pentru team-buildinguri” – Arsenal Park. “Construită pe ruinele fostei fabrici de muniţie din Orăştie, această „unitate militară de vacanţă”, cum o caracterizează proprietarii săi, „oferă posibilităţi nenumărate şi total neobişnuite de destindere, mereu altele, pe toată întinderea sa de 88 de hectare”, se arată pe site-ul de prezentare al parcului. Jurnaliştii nu au acces în baza complexului.

“Eu sunt aici cu dumneavoastră şi cred că suntem într-o relaţie destul de apropiată între PSD şi presă. Am hotărât şi noi că putem avea o discuţie, nu sunt discuţii publice. Ceea ce se stabileşte acolo va fi transmis de preşedinte. Noi suntem apropiaţi de presă şi am făcut tot ce am putut să aveţi condiţii foarte bune”, a explicat Dragnea alegerea fostei baze militare pentru şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional.

Printre spaţiile de cazare, liderii PSD pot opta pentru Camera Ofiţer, Camera Soldat, Camera Tun şi Camera TAB, Apartamentul Colonel şi Vila General. Complexul mai dispune de o piscină în aer liber, locuri de antrenament militare, dar are şi tancuri, tunuri, lansatoare de rachete, elicoptere şi avioane de luptă “răspândite la tot pasul”.

Scandal în jurul lui Ponta

Comitetul Executiv Naţional se desfăşoară la scurt timp după ce DNA susţine că în biroul premierului Victor Ponta s-a făcut trafic de influenţă, iar premierul a fost cel care l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, Petru Tobă. Premierul a negat această informaţie. În “scandalul Duicu” este implicat şi numele ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cel pe care mai mulţi social-democraţi îl vor schimbat din această funcţie.

SURSA: gândul.info

2 răspunsuri

  1. Seful politiei romane il impinge la Bircea,vezi cazul Duicu.

  2. Ce dracu? Articolul asta e reclama la Arsenal Park sau despre ce fac hotii pesedisti acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus