Noua autostradă se va intersecta la Sebeș cu tronsonul Orăștie-Sibiu al autostrăzii A1, care traversează și județul Hunedoara.

Fotografii noi privind stadiul lucrărilor pe lotul I al autostrăzii Sebeş-Turda, sau mai nou denumită de autorităţi Mureş-Arieş.

Faţă de începutul lunii februarie, lucrările au avansat atât în ce priveşte organizarea de şantier din zona Drîmbar, dar şi la decopertările propriu-zise de pe traseul viitoarei autostrăzi. În acest moment au fost aproape finalizate lucrările la birourile şi clădirile administrative de unde se vor coordona lucrările la lotul I al autostrăzii Sebeş-Turda.

Autostrada Sebeş-Turda (Mureş-Arieş) sau A 10 cum este numită oficial va face legătura dintre Autostrada A 1 şi Autostrada A3.

Autostrada A1:

Romania_Autostrada_A1

Autostrada A3:

800px-Romania_Motorway_A3_DE.svg_

Nodul rutier care face legătura între autostrada Sebeș-Turda și tronsonul Orăștie-Sibiu al culoarului IV pan-european, va fi construit la câteva sute de metri de sensul giratoriu de la intrarea în Sebeș dinspre Alba Iulia.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri şi este împărţită în patru loturi:

  • Lot 1: 17,0 km de la intrarea pe autostraadă în Sebeş până la Pârâul Iovului. Constructorii acestui tronson sunt asocierea de firme SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Costul acestui lot este de: 539.488.704 lei
  • Lot 2: 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Lucrările vor fi realizate de asocierea de firme Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 460.019.270 lei.
  • Lot 3: 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei
  • Lot 4: 16,3 km de la nodul Decea până in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei.

14 Picture-011 Picture-0011

ziarulapulum.ro

foto: ziarulapulum.ro/oglindadevest.ro/infoo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus