Comsariatul Județean Hunedoara a aplicat amenzi în valoare de peste 150.000 de lei în primul trimestru.

În primul trimestru al anului 2016, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a efectuat peste 200 de inspecții, dintre care jumătate au fost neplanificate. Dintre acestea, 24 au fost efectuate în urma unor reclamații, 14 – în urma autosesizării, 10 – de verficare a respectării unor măsuri și 7 dispuse de Comisariatul General al GNM.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 12 sancțiuni: 8 avertismente și 4 amenzi în valoare de 145.000 lei. În două cazuri, Comisariatul Județean a dispus suspendarea activității.

Principalele neconformități descoperite de inspectori au fost: lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, depozitarea necontrolată de deșeuri, gestionarea neconformă a exploatării masei lemnoase și neprezentarea unor documente solicitate.

Un caz aparte îl constituie o situație întâlnită în comuna Șoimuș unde, în urma identificării unor deșeuri depozitate necorespunzător în zona Fermei nr. 8 au fost impuse măsuri cu termene în vederea eliminării acestora.

În primul trimestru al acestui an au fost înregistrate 31 de reclamații care au vizat depășiri ale nivelului de zgomot, deversări de ape uzate menajere, aspecte privind calitatea aerului în arii protejate și tăieri de vegetație din afara fondului forestier.

În perioada menționaă au avut loc controale  pentru verificarea stării de salubrizare a cursurilor de apă. În urma verifciărilor s-au aplicat 4 amenzi și două avertismente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus