Nu ai nevoie de zeci sau sute de piese pentru a avea o garderobă completă. Garderoba masculină poate fi completă şi cu doar 10-20 de piese de bază, pe care să le poţi combina uşor între ele şi să le poţi purta indiferent de anotimp. Bineînţeles, vei avea nevoie şi de haine specifice fiecărui sezon, precum gecile de iarnă sau costumul de baie vara.

Te poţi îmbrăca frumos, cu gust şi confortabil chiar şi cu câteva piese. Nu ai nevoie de piese din ultimele colecţii de pe podiumurile de modă şi nici de haine în trend pentru a arăta bine indiferent de ocazie.

Află cum poţi să te îmbraci fără cusur cu doar câteva piese vestimentare basic pentru bărbaţi:

Descoperă ce ţi se potriveşte

Pentru a avea o garderobă capsula, cu doar câteva piese de bază, este esenţial să descoperi ce anume ţi se potriveşte. De la jachete pentru bărbaţi şi până la blugi, ai nevoie de haine care îţi vin perfect, care să potrivesc stilului tău, evenimentelor la care mergi, dar şi vremii de afară.

Este impirtant să ştii ce îţi vine bine şi să te axezi pe astfel de piese. Pe termen lung, acest lucru te va ajuta să cheltui mai puţini bani pe haine, să poţi alcătui diverse ţinute rapid cu doar câteva piese, dar şi să economiseşti timp preţios.

Investeşte în piese de bază

Ca să te poţi îmbrăca fără cusur cu doar câteva piese, acele piese trebuie să fie de calitate, să îţi vină perfect şi să se potrivească stilului tău. Spre exemplu, degeaba porţi o cămaşă care îţi vine excelent, dacă nu te simţi bine în ea şi nu se potriveşte stilului tău personal. Este de preferat să îţi construieşti propriul stil, să te îmbraci asumat şi să îţi porţi hainele cu încredere.

Printre cele mai populare piese de bază se număra jachetele de bărbaţi, blugii, tricourile, pantofii sport şi pantalonii casual. Alege modele din materiale de calitate, care să reziste la mai multe spălări şi pe care să le poţi purta ani în şir. Piesele basic se vor asorta uşor, nu se demodează şi se pot purta indiferent de anotimp. Un bun exemplu este tricoul. Îl poţi purta vara ca atare, dar şi iarna alături de o geacă de bărbaţi sau un cardigan pentru bărbaţi.

Nu te lăsa pradă tentaţiei de a cumpăra

Atunci când decizi să investeşti într-o garderobă capsula, nu vei mai avea nevoie de zeci de piese, nici de sesiuni interminabile de shopping. Este o idee bună să renunţi să cumperi haine de care nu ai cu adevărat nevoie şi pe care le cumperi doar pentru că sunt în trend sau îţi place cum arată în vitrină.

Cum renunţi la cumpărăturile inutile? Primii paşi pe care îi poţi face sunt dezinstalarea aplicaţiilor de shopping online şi evitarea plimbărilor la mall în magazinele de haine fără un scop precis.

Atunci când rezişti tentaţiei de a cumpăra haine doar de dragul de a o face îţi formezi un obicei sănătos şi ai grijă de bugetul tău.

Scapă de piesele vestimentare “trendy”

Trendurile sunt utile pentru distracţie şi pentru a inspiraţie. Nu trebuie să te îmbraci în fiecare sezon altfel, în funcţie de trenduri, ci trebuie să te îmbraci în haine care te reprezintă. O garderobă capsula, cu piese de bază, înseamnă haine care ţi se potrivesc şi în care te simţi bine.

Scapă de hainele trendy pe care le ai în dulap şi pe care le porţi doar fiindcă sunt cool. Printre cele mai întâlnite piese trendy se număra blugii rupţi, tricourile oversize, pantalonii cargo cu foarte multe inserţii şi tricourile cu mesaje. Acestea rareori inspiră eleganta şi nu se pot purta ani în şir fără a se demoda.

Ţine cont de anotimpuri

O garderobă cu piese de bază trebuie să îţi asigure ţinute simple şi stilate pentru toate anotimpurile. Investeşte în blugi, tricouri, cămăşi şi pantofi sport, dar şi în jachete de bărbaţi, geci sau haine de plajă. Este o idee bună să ai haine pentru toate tipurile de activităţi uzuale, dar şi pentru hobby-uri diverse. Spre exemplu, dacă schiezi, costumul de ski este un must în garderoba ta.

Încearcă tonurile neutre

Cum poţi asorta o piesă vestimentară cu mai multe ţinute? Este simplu, alege tonurile neutre. Acestea inspiră elegantă, se asortează uşor şi nu se demodează niciodată. Blugii din denim albastru, cămăşile albe, tricourile bej sau gri, dar şi jachetele de bărbaţi negre sau maro ori pantofii sport albi, toate se pot combina uşor, în diverse feluri.

Hainele sunt cartea ta de vizită, însă nu trebuie să depui mari eforturi pentru a arăta bine zi de zi. Piesele vestimentare simple, precum blugii din denim albastru, tricourile în tonuri neutre, pantofii sport sau ghetele se pot purta indiferent de anotimp şi rămân mereu la modă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus