Au fost ocupate deja 500 dintre cele peste 600 de posturi ale garzii forestiere. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca viitorii protectori ai padurilor vor castiga in jur de 5 mii de lei.

In paralel, deputatii de la comisiile pentru agricultura si munca au avizat favorabil infiintarea acestei institutii. Cu aceasta ocazie, parlamentarii au majorat lefurile autoritatilor aflate in subordinea Ministerului Mediului.

Avizul favorabil dat de deputati cu privire la infiintarea Garzii Forestiere vine la pachet cu o surpriza pentru angajatii Ministerului Mediului. Ei vor primi mai multi bani, in cazul in care acum castiga mai putin decat politistii padurilor.

Deocamdata, Garda Padurilor are prevazute 617 de posturi, dar este posibil ca numarul politistilor padurilor sa creasca in timp. 500 de posturi sunt deja ocupate. Candidatii au trecut de un test psihologic si urmeaza sa-l dea si pe cel de competenta profesionala.

Odata ce toate posturile vor fi ocupate, va urma proba practica de integritate. In ce consta, e deocamdata o surpriza. Se stie doar ca se va desfasura in teren. Mai exact, in padure.

Agentii Garzii Forestiere vor primi uniforme si masini de teren dotate cu girofar si GPS. Nu vor avea arme, insa vor fi insotiti in misiuni de politisti si jandarmi.

Infiintarea Garzii va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor saptamana viitoare.

Sursa: stirileprotv.ro

12 răspunsuri

 1. Care sunt conditiile de angajare si limita de varsta?
  unde se pot face inscrieri?

 2. O noua garda de corupti…ce sa zic!! Ca si ITRS-isti. Vax albina,Trebuie taiat mai mult lemn sa ia leafa grasa si gardistiii.Faceti gard in jurul padurii si gardistii sa controleze gardul. atunci vom avea padure. Fara padurari ,Itrs-isti corupti si alte inventii de la guverne corupte ce rezista 2-3 ani, cel mult. Atunci vom avea paduri fratilor,altfel nu.

 3. olimpiapuiulet@yahoo.com' Olimpia Puiulet spune:

  Alta serie de corupti ? Vai de noi , de aceia nu sint bani pentru bietii pensionari ! ! !Diferenta de salariu intre aia si bietii muncitori care lucreaza zi lumina … Cred ca ne-am timpit cu totii ………… Sintem o tara blestemata !!!!!

  • Fix la pensia dumitale te gandesti? Sa inteleg ca in tara asta nu mai trebuie sa castige nimeni un salariu doar pentru ca unora li se pare mare?
   A zis bine cine a zis ca suntem o tara de asistati social, pensionari si cersetori.

 4. Tot oameni de-ai lor au angajat , URAT , tara fara viitor !!!

 5. cred că jandarmeria călare sau jandarmeria montană era de ajuns….

 6. sau pus tot relatii si de-ai lor, ca sa poata sa faca ei ce vor si nu cei de rind, e o paza pentru omul de rind ca sa nu ia de la cei care distrug cu adevarat natura si sint platit tot din banii nostri

 7. sa ma puna pe mine, unul de afara de serviciul lor, ca sa controlez toate dosarele si sa vad din ce job-uri vin si ce au fost inainte

 8. Mai bine ar investi in refacerea cantoanelor silvice ,in care bietii padurari si familiile acestora locuiesc in conditii inumane, fara geamuri , fara uși ,fără curent electric și fara drumuri accesibile pe orice vreme.

  • Pădurari nu mai locuiesc la sediile de canton, le este frica ca-i papa lupu ,mai nou sunt in concediu fara plata ori poate chiar cu plata si lucrează la căpșuni in germania !

 9. Cum adica au deja 500 de angajati si nici macar nu este infiintata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus