În instituțiile publice locale s-au luat deja măsuri pentru aplicarea din 16 martie a legii antifumat, fiind amenajate spații destinate fumătorilor în afara sediilor instituțiilor, iar autoritățile cu rol în implementarea legii s-au pregătit pentru efectuarea de controale în localurile publice.

În incinta principalelor instituții publice din județul Hunedoara nu se fumează de ani buni, dar administrațiile locale au pregătite afară spații amenajate corespunzător pentru fumători.

O situație aparte este întâlnită la Primăria Deva unde, în urmă cu mai mulți ani, o parte dintre angajații fumători au renunțat la acest viciu în timpul orelor de program, preferând să fumeze doar acasă. Pentru ceilalți funcționari administrația locală a pregătit un loc pentru fumat.

‘În cadrul Primăriei Deva este amenajat un loc de fumat în aer liber, prevăzut cu tot ceea ce scrie în lege. De asemenea, în spațiile interioare sunt marcaje de atenționare referitoare la interzicerea fumatului’, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituției, Mona Voinescu citat de AGERPRES.

Fumatul este interzis de mai mulți ani și în clădirea ce adăpostește sediile Consiliului Județean și Prefecturii Hunedoara.

‘În Consiliul Județean Hunedoara nu există locuri pentru fumat, de aceea aplicarea legii, de miercuri încolo, nu impune modificări’, a menționat purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Anca Dumitra.

Angajații Prefecturii și cei ai CJ Hunedoara care fumează fac acest lucru afară, într-o curte interioară comună, unde s-a amenajat un loc pentru fumat.

În ceea ce-i privește pe cetățenii care vin cu probleme de rezolvat pe linie de administrație publică, aceștia au posibilitatea să-și stingă țigările la intrarea în sediile instituțiilor.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus