Scuzele sunt la îndemâna oricui, dar, pe termen lung, nu ne sunt de niciun folos. Este timpul să renunţăm la ele!

Să găseşti scuze pentru a evita un lucru poate fi extrem de simplu. „Mă voi apuca să fac sport, dar nu astăzi, că sunt obosită, plus că vreau să văd şi un episod din serialul meu preferat… dar de mâine mă pun pe treabă!“ – sună cunoscut, nu-i aşa? Cum faci să nu mai apelezi la ele?

„Asta este, n-am noroc…“

Câteodată, lucrurile nu se întâmplă exact aşa cum ne-am dori, iar planetele nu se aliniază în favoarea noastră. Putem avea momente, zile, săptămâni mai proaste, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm bătute şi să decretăm că întreaga noastră existenţă va fi aşa, un abis al tristeţii şi al ghinionului. În loc să gândeşti că „ah, toată lumea mă urăşte, nu voi reuşi să fac nimic cu viaţa mea“, trebuie să te ambiţionezi şi să îţi iei avântul. Ştii bine că poţi. Doar că singurul obstacol care îţi stă în cale este chiar negativismul tău.

„E mai simplu să-mi ţin părerile pentru mine“

Da, poate că vei fi scutită de câteva discuţii în contradictoriu, dar asta nu înseamnă că va fi mai simplu. Dimpotrivă, faptul că alegi să taci în loc să-ţi spui opinia va contribui la acumularea unor frustrări de care nu ai nevoie. În plus, cum vrei să obţii ceea ce vrei dacă nu te implici, dacă nu ceri ceea ce vrei? Nimeni nu te va lua în seamă vreodată dacă rămâi şoricelul tăcut, care nu doreşte să deranjeze.

„Voi face asta mâine“

Fie că este vorba de terminarea unui proiect, de organizarea hainelor din garderoba ta sau de exerciţiile fizice, găsim la tot pasul scuze pentru a lăsa pe „mâine“. De ce mâine este o zi mai bună decât astăzi? Ce garanţie ai că mâine nu vei găsi noi motive pentru a nu te apuca de treabă? Şi, uite aşa, ajungi să amâni la nesfârşit sau să-ţi rezolvi problemele pe ultima sută de metri. Data viitoare, alcătuieşte-ţi înainte o listă: chestiuni urgente (de care ar trebui să te ocupi imediat), lucruri care se pot rezolva într-un timp scurt (pe care le poţi face următoarele zile, cel mult o săptămână) şi planuri de viitor (marile planuri pentru viaţa ta). Ai toate şansele să reuşeşti, trebuie doar să fii motivată!

„Mi-e prea greu să mă decid“

Ştii momentul acela în care intri într-un magazin, probezi zece rochii şi, la sfârşit, nu pleci cu niciuna? Iar scena se repetă şi în următoarele magazine, fără nici un rezultat. Sigur, nu trebuie să alegi ceva la voia întâmplării, dar învaţă să fii mai selectivă şi mai hotărâtă în fiecare moment al vieţii tale, nu numai atunci când mergi la cumpărături. Nimeni nu poate decide pentru tine, trebuie să ştii clar ce şi de ce îţi doreşti un anumit lucru. În acest fel, îţi va fi mai uşor să faci o alegere.

„Nu am timp“

Niciodată nu avem timp, trăim într-un ritm alert, suntem mereu contra-cronometru şi nu luăm deloc pauză. Bineînţeles că nu avem timp, dar trebuie să ne facem. Pentru prieteni, pentru familie, pentru lucrurile care ne fac fericite, este important să ne organizăm programul cât mai bine. Nu ne putem întoarce în timp,
nu putem recupera anumite momente, trebuie să ştim să profităm de ocaziile pe care le avem, atunci când ele se invesc.

„Nu mă pot trezi dimineaţa“

Ba sigur că te poţi trezi dimineaţa, doar nu crezi că asupra ta acţionează o forţă supranaturală care te ţine în pat până la o anumită oră. Dar nu ai descoperit încă metoda eficientă care să te ajute să faci acest pas. Alarma nu funcţionează? Încearcă o sonerie personalizată, o melodie care să te facă să te ridici instantaneu din pat. Şi nu uita să pui telefonul cât mai departe de tine, ca să nu fii tentată să opreşti alarma şi să mai dormi puţin. Iar dacă mai ai nevoie de un stimulent, propune-ţi o recompensă pentru fiecare dimineaţă în care ai reuşit să învingi bătălia cu patul atât de confortabil.

Sursa: glamourmagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus