Un număr de 130 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, este vorba despre 55 bărbaţi şi 75 femei, internaţi în spitalele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi din Bucureşti.

Unul dintre decese s-a înregistrat la un pacient infectat în străinătate şi raportat de DSP Satu Mare.

Dintre cele 130 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 20 – 29 ani, unul la categoria de vârstă 30 – 39 ani, două la categoria de vârstă 40 – 49 ani, 10 la categoria de vârstă 50 – 59 ani, 24 la categoria de vârstă 60 – 69 ani, 48 la categoria de vârstă 70 – 79 ani şi 43 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 126 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru trei pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă.

De la începutul pandemiei, în total, 35.851 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus