Șeful jandarmilor hunedoreni va fi promovat în structurile de conducere naționale ale Jandarmeriei Române.

După 22 de ani la comanda Jandarmeriei hunedorene, generalul de brigadă Viorel Sălan va preda ștafeta unui nou inspector șef. Ceremonialul militar de predare-primire a comenzii și a drapelului de luptă va avea loc vineri, 11 martie.

Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara a declarat pentru Hunedoara Liberă că se desparte cu greu de hunedoreni și că nu s-a gândit niciodată la acest moment.

„Mi-am iubit oamenii, fie că a fost vorba de camarazii mei sau de concetățenii mei. În urmă cu 22 de ani nu mă gândeam că va veni acest moment pentru că m-am apelcat întotdeauna asupra muncii. După 37 de ani în slujba Jandarmeriei, a venit momentul să-mi pun cunoștințele în slujba acestei arme. Sper să nu-mi dezamăgesc concetățenii și promit să mă întorc acasă. E un moment greu”, a declarat general de brigadă Viorel Sălan.

Viorel Sălan s-a născut în data de 14.11.1958 la Cernătești, județul Dolj. În 1982 a venit în județul Hunedoara, la unitatea militară din Orăștie. A fost numit la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara la 22.02.1994, iar în 2007, a fost avansat la gradul de general de brigadă devenind cel mai tânăr jandarm cu acest grad (48 de ani).

În 2014, în semn de prețuire pentru păstrarea, conservarea și promovarea patrimoniului șagunian, inspectorul șef al IJJ Hunedoara a primit din partea Mitropoliei Ardealului cea mai înaltă distincție: „Crucea Șaguniană pentru mireni”.

Scurtă prezentare a cursurilor absolvite:

1982 – Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, specialitatea comandă

1990 – Academia de Înalte Studii Militare, specialitatea comandă şi stat major.

1996 – Facultatea de Drept din cadrul Universității “Lucian Blaga” Sibiu, specialitatea drept.

1998 – curs postuniversitar Facultatea de Drept “Babeș Bolyai” din Cluj – Napoca, specialitatea drept civil.

2001 – curs post academic de comandă şi stat major din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti.

2007 – curs post academic de securitate şi bună guvernare.

Un răspuns

  1. Avansarea vine ca urmare a meritelor deosebite in gestionarea ordinii in judet(vezi cazul jandarmului de la Straja care bea la masa cu interlopii) si multe alte acte de vitejie, eroism si interes national.
    Felicitari, d-le general!
    Parca a mai plecat unul tot din cauza de eroism si interes national!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus