Rezultatul evaluării va fi cunoscut abia în primăvara anului viitor

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, în fața unei noi revalidări UNESCO. Doi evaluatori UNESCO au verificat în teren modul în care geoparcul îndeplinește cerințele păstrării statutului de desemnare UNESCO și a calității de membru în Rețeaua Europeană și în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor pentru următorii patru ani.

Geoparcul Țara Hațegului este primul teritoriu care a obținut această prestigioasă recunoaștere internațională în România. Statutul UNESCO pe care Universitatea din București îl administrează în Țara Hațegului și în județul Hunedoara a fost acordat încă din anul 2005. Vizita de revalidare se desfășoară conform statutului Rețelei Internaționale a Geoparcurilor, fiecare geoparc membru trebuie să fie revalidat din patru în patru ani. În acest fel, geoparcurile sunt motivate să mențină și să dezvolte produse, servicii și parteneriate sustenabile, de înaltă calitate, în concordanță cu statutul UNESCO. În județ au venit doi evaluatori internaționali care au verificat rezultatele activităților derulate de geoparc, în ultimii patru ani, în domenii precum cercetare științifică, educație, turism și cultură, dar și implicarea comunității locale în activități de promovare a geoturismului și dezvoltării durabile în concordanță cu obiectivele Agendei 2030.

Rezultatul evaluării va fi cunoscut abia în primăvara anului viitor, după ce raportul evaluatorilor va fi analizat în Consiliul UNESCO pentru Geoparcurile Internaționale și ulterior va fi votat în Biroul Executiv al UNESCO.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus