Pe lângă informațiile generale despre cetățile dacice, turiștii au posibilitatea să afle lucruri interesante despre punctele de interes din interiorul sitului arheologic.

Bine ați venit la Sarmizegetusa Regia! Sarmizegetusa Regia și celelalte cetăți din regiunea munților Orăștiei sunt monumente înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO” – așa sunt întâmpinați turiștii care ajung la fosta capitală a dacilor.

Sistemul este disponibil în două limbi, în engleză și în română. Aparatul poate fi folosit atât cu propriul difuzor, cât și conectat la căști, iar închirierea lui costă 10 lei, scrie digi24.ro.

Aparatele sunt disponibile de la începutul săptămânii. În fiecare zi, din cei 40-50 de vizitatori, cel puțin jumătate închiriază un aparat. Dacă sistemele de ghidaj audio vor fi și în continuare pe placul turiștilor, administrația sitului intenționează ca de la anul să cumpere mai multe.

În Hunedoara, astfel de sisteme audio sunt deja folosite de vizitatorii Castelului Corvinilor.

Un răspuns

  1. Se face itp la doi ani la totate scuterele indiferent ca sunt inmatriculate la politie sau primarie. Pentru a fi mentinute in circulatie, vehiculele inmatriculate se supun inspectiei tehnice periodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus