Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în Regiunea Vest – anunță publicarea variantei finale a „Ghidul Solicitantului. Condiții generale de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020”.  Această variantă finală și aprobată a ghidului a fost publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional, în data de 4 noiembrie 2015. Aprobarea acestuia nu implică lansarea unui apel de proiecte.

Ghidul Solicitantului este un îndrumar pentru pregătirea proiectelor și completarea corectă a cererilor de finanțare, ce se adresează tuturor potențialilor solicitanți de fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014 – 2020. Acesta cuprinde informații generale – prezentate sintetic – despre Regio-POR 2014-2020, sistemul de management al programului, ajutorul de stat și instrumentele financiare aplicabile, despre apelurile de proiecte, inclusiv despre modalitatea de completare și depunere a cererilor de finanțare, despre criteriile comune de eligibilitate, precum și o descriere susccintă a etapelor de verificare, evaluare, selecție și contractare a proiectelor.

În cadrul Ghidului Solicitantului se găsește un model al cererii de finanțare și un model orientativ al contractului de finanțare.

Aprobarea Ghidului Solicitantului este rezultatul procedurii de consultare publică în cadrul căreia au fost analizate și preluate observații și comentarii realizate pe baza acestuia.  Pasul ce urmează acestei aprobări constă în publicarea – pentru a supune consultării publice și, ulterior, aprobării – a Ghidurilor Solicitantului specifice fiecărui apel de proiecte.

„Ghidul Solicitantului. Condiții generale de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020”, varianta aprobată, poate fi consultat pe pagina web a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, secțiunea Finanțări Europene / POR 2014 – 2020 / Ghiduri de finanțare sau AICI

ADR VEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus