Narcis Neaga, şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România e extrem de optimist şi spune că în 2015 ne vom putea plimba pe 84 de noi kilometri de autostradă. Desigur, toţi aceştia vor fi în vestul României, conform declarațiilor sale.

„La sfârşitul acestui an, cu puţină şansă, sper că vom putea da în trafic maximum 84 kilometri de autostradă”, a declarat miercuri Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, conform ziarulfinanciar.ro. El este extrem de optimist şi vorbeşte despre mai multe tronsoane din autostrada Lugoj – Deva, dar şi despre autostrada din Arad.

Problemele cele mai multe au fost la lotul 4 al drumului spre Deva, spune Neaga.

La Lugoj-Deva lotul 4 au fost trei mari probleme; s-a descoperit un cimitir care apărea ca teren agricol, o peşteră cu lilieci care nu apărea în fezabilitate. Acum trei săptămâni s-au descoperit trei familii de castori, care sunt protejaţi prin lege. Contructorul este foarte bun, dar are ghinion. UMB de regulă termină înainte de termen lucrările, a mai declarat directorul CNADNR.

El estimează că cel puțin 80 de kilometri de autostradă ar urma să fie dați în folosință la finele anului.

„Cu puţină şansă sperăm să fie în termen. În principiu mizăm pe 80 kilometri de autostradă. Mizăm pe Lugoj-Deva (25 km), Arad (10 km). Pe Lugoj-Deva lotul 2 avem promisiuni pentru 17 km care să fie daţi în trafic la finele acestui an. Plus cei 22 km ai lotului 4 din Lugoj-Deva. Maximum 84 km, în care punem şi drumurile de legătură”, declară Neaga.

Acest „scor” de 84 de kilometri nu este nici mai bun nici mai rău decât în alţi ani, spune şeful CNADNR: „Nu aş putea spune că 2015 e un an mai bun sau mai puţin bun ca 2014, pentru că realizarea de autostrăzi este în derulare, cu plusuri şi minusuri pe fiecare contract. La anul avem speranţe că aceste tronsoane de autostrăzi vor fi gata”.

tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus