O grădiniță cu două săli de grupă din comuna Sântămărie Orlea a costat 516.055,76 de lei, adică în jur de 111.000 de euro, luând în calcul 1 euro = 4,5 lei.

O grădiniță cu două săli de grupă din comuna Sântămărie Orlea a costat 516.055,76 de lei, adică în jur de 111.000 de euro, luând în calcul 1 euro = 4,5 lei.

Banii au venit de la Ministerul Educației, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare. Lucrările au fost executate de către Gatmat Prod SRL.

Reprezentanții Partidului Verde, filiala Sântămărie Orlea, care au cerut informații despre această grădiniță au scris pe Facebook:

„…Din ciclul ,,Romania Puternică”,
Așadar, am intrat în posesia a 2 documente din cele 8 solicitate Primăriei Sântămarie Orlea. Chiar și cu informațiile trunchiate, am reusit să identificăm valoarea celor 2 camere ale grădiniței inaugurate luna trecută. Țineți-vă respirația! 5,16 miliarde lei vechi! Atât au costat cele două camere, evaluate de noi undeva la 800 milioane lei vechi, cu indulgență. (…) Prețul pe metru pătrat este undeva la 1800 euro, cu mult peste prețul practicat în centrul Parisului”.

adresa 1

anexa 2

anexa 3

 

Sursa foto: Alin Andrioni

Comparativ, de exemplu, o casă cu 8 camere este scoasă la vânzare în municipiul Hunedoara pentru 95.000 de euro. Casa are 250 de metri pătrați suprafață utilă, suprafața terenului 600 de metri pătrați, la demisol are: un coridor, WC, 2 camere și cămară,  – la parter are: coridor, baie, bucatarie, cămară, 4 camere, hol pentru urcarea la etaj, -la etaj are: hol, baie, cămară, 4 camere, 2 poduri, balcon, 2 terase,  garaj, curte – grădină.

Vezi mai jos anunțul:

http://www.romimo.ro/imobiliare/Case/Casa/Hunedoara/Hunedoara/anunt-4547980.html

 

 

4 răspunsuri

  1. Oare in data de 22.12.2015, data incheierii contractului de executie, nu aveam un minunat guvern tehnocrat?

  2. Asa e, guvernul e de vina pentru ce semneaza primarii!

    • Tocmai guvernul, adica ministerul educatiei, a fost cel care a organizat licitatia. Poate pe viitor citesti mai cu atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus