Consiliul Județean Hunedoara a aprobat astăzi alocarea sumei de 3 milioane de lei către Spitalul Județean de Urgență (SJU), bani care vor fi folosiți pentru cheltuielile curente.

În prezent, SJU Deva funcționează în regim de avarie, valoarea datoriilor cumulate de-a lungul anilor fiind de aproape 2 milioane de euro. Cu toate acestea, președintele CJ Hunedoara manifestă optimism și este de părere că, de anul viitor, Spitalul va reuși să funcționeze fără infuzii de capital din partea administrației județene.

Până atunci însă, Mircea Bobora, promite că va face public Raportul de audit care a verificat activitatea Spitalului din 2009 până în prezent.

„El (raportul, n. red.) trebuie citit și de Departamentul Juridic pentru a fi în cunoștință de cauză cu măsurile pe care urmează să le luăm. Datoriile s-au rostogolit an de an și s-a ajuns în situația asta. În situația asta s-a ajuns și prin câteva lucruri, vă dau un exemplu: supraestimarea veniturilor în așa fel încât ele să creeze posibilitatea comenzilor pe lucruri strict necesare sănătății, deci să creeze premisele comenzilor peste buget”, a declarat vineri, Mircea Bobora.

Managerul SJU Deva, Adina Pera Ștefănie, nu a putut preciza de câți bani ar mai avea nevoie spitalul pentru a funcționa în condiții normale până la sfârșitul acestui an, dar spune că acest detaliu se va lămuri după ce vor fi cunoscute datele din raportul de audit.

„O să analizăm suma exactă pentru că avem unele mici probleme de înregistrare a facturilor dar sper să se remedieze și, în urma raportului de audit, să avem niște date mult mai concrete”, a declarat Adina Pera Ștefănie.

Spitalul Județean de Urgență din Deva are aproximativ 700 de paturi și se află în administrarea CJ Hunedoara din vara anului 2010.

Un răspuns

  1. Dar ce poate “preciza” d-na manager?! Cine a intocmit raportul de audit si cate rapoarte de audit au mai fost “intocmite”?
    Dar dl Bobora de ce se face ca nu stie care sunt cauzele reale si cine sunt vinovatii care au adus spitalul in situatia de fata?
    Cu cine si cu ce or avea legatura toate aceste tergiversari, unde au ajuns banii care ar fi trebuit sa asigure buna functionare si stabilitatea spitalului, etc.?
    TOTI STIU SI SUNT COMPLICI LA PRABUSIREA SPITALULUI SI IMPLICIT LA SUFERINTA PROVOCATA MULTOR OAMENI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus