2019 a fost declarat anul investițiilor, iar oamenii de afaceri au căpătat încredere în programul de guvernare și în măsurile economice adoptate de PSD.

Guvernarea PSD – ocuparea forței muncă este la maximul ultimilor 17 ani!

2019 a fost declarat anul investițiilor, iar oamenii de afaceri au căpătat încredere în programul de guvernare și în măsurile economice adoptate de PSD. O demonstrează evoluția extrem de bună a nivelului investițiilor din România, în numai o lună, respectiv din februarie până în martie, înregistrându-se o creștere de  +33%. Dezvoltarea sectorului construcțiilor a avut o contribuție importantă la creșterea economică sănătoasă și sustenabilă, de 5,1%, din primul trimestru al acestui an.

Percepția extrem de bună, încrederea, pe care investitorii în construcții o au în  România se reflectă și în creșterea cu 12% a volumul lucrărilor de construcții în primul trimestru al acestui an, față de perioada similară a anului precedent.

Pentru că PSD tratează cu responsabilitate și domeniul investițiilor, care de altfel a devenit prioritate în acest an, salariul minim brut lunar pentru constructori a fost majorat la 3.000 de lei, fiind eliminate taxele pe muncă pentru angajatori, iar pentru angajat ele au fost în așa fel stabilite încât salariul minim net lunar să depăşească echivalentul în lei a 500 de euro.

Pe 8 aprilie 2019, erau înregistrate un plus de 81.484 noi contracte de muncă active, comparativ cu 1 ianuarie 2019, şi cu peste 193.000 mai multe față de 1 ianuarie 2018.  De la 1 ianuarie 2017, guvernarea PSD a creat 230.000 de noi locuri de muncă în România. Practic, în doi ani de guvernare PSD, efectivul salariaților a crescut cu 7.000 de persoane, numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială reducându-se cu 1,6 milioane, iar al celor aflate în deprivare materială severă, cu 2,4 milioane.

Ca de fiecare dată cifrele, demonstrează că demagogia, minciuna și manipularea au picioare scurte! Adevărul răzbate și arată ridicolul în care nu contenesc să se afunde Iohannis, Opoziţia şi oficinele de propagandă anti-PSD, în încercările lor de a arăta că PSD nu guvernează bine. 

Investiții de mare amploare în județ realizate/în curs de realizare sub guvernarea PSD:

  • Construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcția Mintia – Brad – Ștei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpâlna – Beiuș – Ștei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia (se lucrează la Brad și Șoimuș, se va finaliza în trimestrul IV 2019) – valoarea este de 22,5 milioane lei.
  • Tronsonul de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, va fi reabilitat cu bani europeni prin intermediul unui proiect în valoare de peste 9,5 miliarde de lei (lucrări în desfășurare). De asemenea, se lucrează la tronsonul de cale ferată Simeria-Sighișoara.
  • În acest an vor fi finalizați 47 de kilometri de autostradă în județul Hunedoara. Este vorba despre loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva. Valoarea totală a celor două obiective este de aproape 600 de milioane de lei.
  • Finalizarea, în 2017, a modernizării sectorului DN 76 Deva-Brad (30 km). Valoare totală 105 milioane de lei.
  • Termocentrala de la Paroșeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a fost dotată în 2018 cu o instalație de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. Valoarea totală a proiectului este de 14 milioane de lei.
  • Magistrala ce va alimenta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria cu gaze din Marea Neagră trece pe teritoriul județului Hunedoara (valoarea estimativă a proiectului este de 2,256 miliarde de lei).

 

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus