„Guvernul Austeritate” lucrează de zor pentru România „normală”. Faptul că reprezentanții PNL au venit la putere doar din ambiție politică și fără un program clar pentru țară devine mai mult decât evident pentru fiecare dintre noi. Atunci când nu ești capabil să găsești soluții, apelezi la tăieri. O guvernare responsabilă nu înseamnă austeritate, înseamnă identificarea de proiecte și de programe care să sprijine economia și nu să pună presiune tot pe oamenii de rând.

 

Așadar, „Guvernul Austeritate” a anunțat că Programul „Prima Casă” nu mai este necesar, alocând doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Acest lucru înseamnă că numai 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program atât de important pentru familiile aflate la început de drum. „Prima Casă” a însemnat sub guvernarea PSD un sprijin constant pentru 30.000 de familii anual.

 

În acest an, tinerii care nu vor avea norocul să se numere în primii 2.100 de aplicanți vor fi obligați să scoată în plus din buzunar peste 100.000 de lei. Mai mult de atât, familiile tinere vor trebui să plătească un avans mai mare – minim 15% din valoarea imobilului, comparativ cu 5%, iar în mod sigur dobânzile pentru acest credit vor fi mai mari.

Oare acesta este unul dintre răspunsurile PNL în fața provocării privind exodul tinerilor din România?

 

Mai departe, pentru că „nu are de unde și nu știe cum”, Ludovic Orban a anunțat intenția de impozitare a salariilor din IT. Vorbim despre anularea unei măsuri care a generat o creștere explozivă a sectorului IT, ce a ajuns la 6% din PIB și care poate face din România un lider regional în domeniul IT. Industria IT este una dintre cele mai performante din România, cu peste 120.000 de angajați, cifră de afaceri de aproximativ 5 miliarde de euro/an, după cum se lăuda chiar președintele Klaus Iohannis în afara țării, cu rezultatele guvernării PSD.

 

Scutirea de impozit a salariilor din IT, promovată de PSD, a permis dezvoltarea acestui sector strategic pentru dezvoltarea țării. Prin eliminarea facilităților anunțată de premierul Orban, investitorii se vor reorienta, salariile IT-iștilor vor scădea, fapt care-i va determina să plece din țară – lucru de-o gravitate extremă, în actualul context, pentru că reprezintă forță de muncă de înaltă calificare profesională.

 

Oare și acesta este unul dintre răspunsurile PNL în fața provocării privind exodul tinerilor din România? Fiecare dintre noi se poate întreba dacă acesta este drumul corect pentru o țară – lipsa programelor de proiecte și investiții, lipsa unor măsuri concrete în domenii strategice, împrumuturi masive, tăieri și nimic altceva în schimb.

Natalia-Elena Intotero,

Deputat PSD Hunedoara

9 răspunsuri

 1. Avai de mine, iar ne vorbeste Natalica!!!

  • atat@tu.hd' Tu si atat e deja prea mult.... spune:

   Ai si ceva argumente musiu ? Eventual poti sa ne spui ce competenti sunt Sica-Mandolina, Catu-Selfie man sau Raluca-Botox care tocmai au taiat fondurile de judetului din PNDL, au amanat majorarile de indemnizatii pentru copii si nu se gandesc decat la alte taieri….

 2. Ce mai vrei domna nu mai poti iesi la cumparaturi in strainatate pe bani publici?

 3. sa veniti voi sa mai dati niste pensii speciale si sa le mariti pe cele existente.
  ura psd!

 4. Vreau să fie clar că urăsc pesedeul și pesedeii, dar vreau să știu și eu de ce toate guvernele de așa-zisă ”dreapta” ne impun austeritate în timp ce ei fac în continuare burta mare ?

  • Fiindca, de fapt, nu sunt nici de Dreapta nici de Stanga. Sunt doar niste oportunisti hamesiti mai incompetenti si mai iresponsabili decat pesedeii dar fara pic de empatie si respect pentru cetateni. Cine nu crede, sa se uite la Sica, Catu, Raluca sau la figura sinistra din fruntea Ministerului Muncii in comparatie cu care Marius Budai este un monument de bun simt.

 5. pas@pas.com' Alba-Neagra Guvernului Meu spune:

  Daca ar fi vrut Puterea din ambitie tot ar fi fost mai bine decat acum. De fapt au preluat-o facand orice compromis, oricat de josnic, doar pentru a organiza si controla nestingheriti rezultatele urmatoarelor alegeri. Dupa care urmeaza sa vedem adevarata fata a PNL: incompetenta +
  Acum au procedat din scurt, ca oamenii sa nu-i poata judeca dupa fapte.
  Si tot de aceea au musai nevie de alegeri anticipate !
  Daca alegerile ar fi dupa Septemrie oamenii ar sti ca maririle de salarii si de pensii vor fi fost anulate, chiar daca ele au fost stabilite prin lege si promulgate !
  Daca insa Sica, Raluca, Catu et comp. vor reusi sa impuna anticipatele in doua tururi de scrutin si vor castiga alegerile, nu vor mai respecta nicio lege. Dovada ce au facut cu indemnizatiile marite pentru copii, votate, promulgate si amanate pentru cand or fi bani….. Cine mai crede in PNLepre, isi merita soarta !
  Alegerile care urmeaza vor fi un test decisiv pentru romani. In urma lor va mai ramane ceva din democratia noastra si asa ciuntita sau vom intra sub dictatura galbena.
  A treia cale nu exista.

  • Mare adevăr grăiești, dar … nimeni nu e profet în țara lui…

   • Succesuri@Sica.pnl' Guvernul Meu - o pacaleala sinistra spune:

    Sunt disperati sa faca alegeri parlamentare anticipate inainte de sorocul maririi de pensii ! Pentru asta sunt in stare sa voteze pe sest pentru daramarea propriului guvern. Adica a Guvernului Meu. Si mai ziceau de Dragnea si ai lui ca schimbau guvernele ca pe sosete !
    Aia macar nu aruncau tara in criza anticipatelor !….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus